Кралят на клея Рафаел Надал победи безапелационно Доминик Тийм във

...
Кралят на клея Рафаел Надал победи безапелационно Доминик Тийм във
Коментари Харесай

Надал се разправи брутално с Тийм и завоюва 11-а титла в Париж

Кралят на клея Рафаел Надал победи безапелационно Доминик Тийм във финала на Ролан Гарос и победи за 11-и път в Откритото състезание на Франция. Испанският левичар се наложи над австриеца с 6-4, 6-3, 6-2 и предстоящо взе следващия трофей в обичания си шампионат.

Надал завоюва на нула стартовото си подаване в мача, а по-късно осъществя първия си пробив в мача. Тийм обаче съумя да го върне мигновено, а по-късно позволи две двойни неточности, само че избави подаването си и изравни резултата. Шестият гейм също бе сложен за Тийм, само че Надал не съумя да осъществя два брейкбола. В десетия гейм на срещата при резултат 5-4 за Рафа, той направи пробив на нула и поведе в сетовете. Вторият стартира като началния и Надал поведе с пробив с 2-0, а след това го затвърди за 3-0. Опитите на Тийм да върне пробива се оказаха несполучливи и той се оказа задоволителен за Надал да се приближи на сет от успеха в мача. Австрийският тенисист се пропука на личния си сервис при започване на третия сет и Надал поведе с 3-1, след това направи нов пробив за 5-2 и завоюва личното си подаване, с цел да постави завършек на неравния спор след два часа и 40 минути игра.

32-годишният левичар от Майорка към този момент има 11-и трофеи на Ролан Гарос и общо 17 от Големия шлем. Победите му във френската столица към този момент са 86, а провалите остават едвам две. В хода на Ролан Гарос Надал загуби единствено един сет - в 1/4 финалите против Диего Шварцман.

24-годишният Тийм игра за първи път във край от Големия шлем. Той пропусна опцията да стане вторият австриец с победа в Париж след Томас Мустер (1995 г). С цялостното си показване в тазгодишното издание Тийм въпреки всичко оправда прогнозите, че може да стане правоприемник на Рафа и да завоюва най-малко две или три трофеи на Откритото състезание на Франция.

Надал през днешния ден се изправи против тенисист, от който загуби три пъти на клей - един път в Буенос Айрес през 2016 година, различен път в Рим през 2017 година и тази пролет в Мадрид, а това бе последният мач сред двамата до днешния. Надал поведе със 7-3 в дуелите с Тийм, като всичките срещи са играни на червени кортове. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР