Кралят на Испания отправи нов призив за единство, след като

...
Кралят на Испания отправи нов призив за единство, след като
Коментари Харесай

Кралят на Испания с призив за единство

Кралят на Испания насочи нов апел за единение, откакто сепаратистките партии в Каталуния си осигуриха парламентарно болшинство след предварителните избори в региона, оповестява Би Би Си. 

В обичайното си коледно послание испанският крал Фелипе VI прикани жителите на самостоятелната област да изберат мирното общуване пред борбата, без непосредствено да загатва имената на водачите на придвижването за самостоятелност на Каталуния.

Някои каталунци бяха ядосани от решението на краля да подмине тематиката за референдума както и за употреба на принуждение  от страна на испанските управляващи, които се пробваха да попречват неговото осъществяване.

Кралят съобщи, че политиците, които ще сформират новия районен парламент, би трябвало да се заемат с проблемите, които засягат всички каталунци, като съблюдават плуралитета и мислят отговорно за общото богатство.

„ Пътят не може още веднъж да води към опълчване и изолираност, което, както към този момент знаем, основава единствено до противоречие, неустановеност и разубеждаване. “, съобщи Фелипе от кралския замък в Мадрид.

Миналата седмица водачът на сепаратисткия лагер Карлес Пучдемон предложи на испанския министър-председател Мариано Рахой да се срещнат отвън Испания, където той може да бъде задържан по обвинявания за протест и противодържавна активност.

Испанският министър председател отхвърли поканата. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР