Кралят на Испания Фелипе VI връчи нов мандат за съставяне

...
Кралят на Испания Фелипе VI връчи нов мандат за съставяне
Коментари Харесай

Педро Санчес получи мандат за съставяне на правителство в Испания

Кралят на Испания Фелипе VI връчи нов мандат за сформиране на държавно управление на настоящия министър председател в оставка и водач на социалистите Педро Санчес. Това стана след края на втория ден на консултациите с парламентарно показаните политически партии, на които каталунските сепаратисти, „ Галисийския националистически блок “ и „ Да съберем баската страна “ отхвърлиха да вземат участие, по този начин както направиха и на предходните съвещания през август, предава БНР. 

До връчването на втория мандат се стигна откакто водачът на опозиционната консервативна Народна партия Алберто Фейхоо се провали в опита си да стане министър председател. Веднага след срещата си с краля, Санчес даде конференция, на която отхвърли опцията за осъществяване на референдум за самостоятелност на Каталуния, за който към този момент упорстват каталунските сепаратисти, само че без да загатва думата „ прошка “ мълчешком поддържа Закона за амнистията, казвайки, че е нужна " благотворителност ", с цел да " реши политическия проблем на Каталуния " и да встъпи в служба.

Запитан за изискванията, сложени от партиите, искащи самостоятелност на Каталуния, с цел да го поддържат, Санчес отговори, че ще " показа позиция " по тези претенции, откакто се срещне с другите парламентарни групи. Той ще търси поддръжка от всички " като се изключи крайната десница ", визирайки " Вокс ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР