Кралят на Есватини (бивия Свазиленд) - Мсвати III, реши да

...
Кралят на Есватини (бивия Свазиленд) - Мсвати III, реши да
Коментари Харесай

Африкански крал купи на родата си 120 BMW и 19 Rolls-Royce

Кралят на Есватини (бивия Свазиленд) - Мсвати III, реши да зарадва роднините си и им купе 120 коли на BMW и 19 на Rolls-Royce. Монархът се опита да вкара колите в страната неусетно, само че беше оголен и това провокира голям скандал.
Кралят има голямо семейство - 15 дами и 23 деца, както и огромен брой родственици. Мсвати III е един от най-богатите монарси в света, като положението му се пресмята на 213 млн. щатски $. В същото време неговите жители заработват по 128 $ на месец (толкова е заплатата в държавата).
По тази причина президентът реши да скрие идването на колите, като всеки от тях беше " опакован " и качен на автовоз. Камионът с колите обаче нямаше по какъв начин да мине неусетен през територията на дребната африканска страна и негови фотоси, на които се виждат първокласните коли, бяха оповестени в интернет.
Съответно, това провокира голямо отвращение. Лидерите на опозицията в Есватини оповестиха, че кралят безусловно е " посочил междинен пръст " на жителите на страната и е дал да се разбере, че единственият закон, който съблюдава, е самият той. Опозиционерите приканиха народа да излезе на протест, като желаеха отдръпването на Mсвати III от трона. Кралят обаче не се трогна и не счита да сдава властта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР