Кралският монетен двор пусна колекционерски монети на тема Хари Потър,

...
Кралският монетен двор пусна колекционерски монети на тема Хари Потър,
Коментари Харесай

Кралският монетен двор пусна колекционерски монети Хари Потър, колко стуват и лесно ли се купуват

Кралският монетен двор пусна колекционерски монети на тематика " Хари Потър ", с цел да означи 25-ата годишнина от първата книга от магическата поредност на Джоан Роулинг, написа Messenger Newspapers.

Има няколко разнообразни типа монети, които можете да закупите непосредствено от уеб страницата от Кралския монетен двор.

Брилянтна нециркулирана монета от 50 пенса ще ви коства £11 (25 лева), до момента в който цветна монета ще се продава за £20 (45 лева).
 Брилянтна монета
 

Брилянтна монета " Хари Потър " от 50 пенса, която ще коства 20 английски лири

Ако желаете да закупите златна монета от две унции, ще би трябвало да отделите £5215 (11 856 лева) за нея.
 Златна монета от две унции, която ще коства 5215 английски лири
 

Златна монета от две унции, която ще коства 5215 английски лири

" Хари Потър и Философският камък " е оповестена за първи път в Обединеното кралство през 1997 година от издателство Bloomsbury.

Колекционерската монета Hogwarts Express е част от по-широка сбирка, която отбелязва годишнината.

Това е и последната обособена монета от 50 пенса, на която портретът на кралица Елизабет II се появява на лицевата страна на монетата.

Колекцията включва и обособени монети на Хари Потър, професор Дъмбълдор и учебното заведение за магьосничество и магьосничество Хогуортс.

Първите две монети от сбирката Хари Потър изобразяват починалата кралица Елизабет II.

Въпреки това, портретът ще се промени на крал Чарлз III за последните две монети, което е необичайност за серия, обясниха от Кралския монетен двор.

Ребека Морган, шеф на колекционерските услуги в Кралския монетен двор, сподели: " Промяната в портрета прави тази сбирка доста търсена.

" В продължение на 70 години портретът на кралица Елизабет II се появява на всяка публична монета на Обединеното кралство, отсечена от Кралския монетен двор.

" Тази сбирка от монети служи като непрекъснато увещание за завладяващия преход от най-дълго управлявалия монарх на Англия до първото появяване на Негово Величество краля на монети в Обединеното кралство. "

Илюстрациите на Джим Кей са възпроизведени цветно на някои от монетите и са основани посредством съчетание на обичайни техники за сечене с технология.

" Скрита характерност ", която се върти на светлината, с цел да разкрие емблематичната мълния и цифрата 25 за отбелязване на годишнината, също ще се види на доста монети.

Сложният дизайн е отпечатан с лазер от Кралския монетен двор върху неговите принадлежности за правене на монети, с цел да се подсигурява неговата акуратност.

Серията монети е основана в партньорство с Bloomsbury Publishing, The Blair Partnership и Warner Bros, Consumer Products.

Манди Арчър, публицистичен шеф в Bloomsbury Children " s Books, сподели: " Радваме се да забележим най-новата монета в сбирката Хари Потър на Кралския монетен двор.

" Представянето на Джим Кей за Хогуортс Експрес неотложно ви води на платформа девет и три четвърти - самото начало на магическото странствуване на Хари.

" Радост е да видя неговата зашеметяваща книжна илюстрация, по този начин ловко и красиво изобразена върху нова сребърна юбилейна монета. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР