Кралският колеж в Лондон работи в тясно сътрудничество с Техническия

...
Кралският колеж в Лондон работи в тясно сътрудничество с Техническия
Коментари Харесай

Английски университет отваря след Брекзит кампус в Германия

Кралският лицей в Лондон работи в тясно съдействие с Техническия университет на Дрезден в продължение на доста години. Сега връзката сред двата университета е на път да се заздрави още повече, откакто лондонският лицей разгласи, че обмисля откриването на собствен кампус в немския град, заяви Си Ен Ен.

Университетите в Обединеното кралство се притесняват, че броят на чиновниците и студентите им ще намалее след излизането на страната от Европейски Съюз. 

Говорител на Кралския лицей удостовери в понеделник, че планът е в ранните стадии на обмисляне и съобщи, че университетът прави оценка съществуващите си връзки с техническия университет на Дрезден, " които демонстрират триумфа на междунационалните и институционалните връзки ".

" Планът е на извънредно ранен стадий ", сподели Ханс Мюлер-Щайнхаген, зам. шеф на университета в Дрезден, само че " има забележителен интерес от висшето управление на университета в Лондон и от наша страна ".

Мюлер-Щайнхаген е прекарал седем години от живота си в работа във Англия и е комплициран от решението на страната да напусне Европейски Съюз. Той чака да види оферти за " сателитни кампуси " в цяла Европа като резлутат от Брекзит. 

" Ние не сме подготвени да оставим нашите мощни кооперативни връзки с английските университети да страдат от политическите решения ", сподели той.

Мюлер-Щайнхаген вижда сателитните кампуси като едно от вероятните решения на евентуалните проблеми, породени от Брекзит за университетите в Обединеното кралство. През март тази година изтъкнати учени от Университета в Оксфорд предизвестиха за евентуално изселване на личен състав, в случай че жителите на Европейски Съюз изгубят правото си да работят в Обединеното кралство след излизането на страната от Европейски Съюз.

Въпреки неотдавнашното предложение на държавното управление на Обединеното кралство да обезпечи правата на повече от три милиона жители на Европейски Съюз, които понастоящем живеят във Англия, към момента няма подписана договорка. Европейският парламент от своя страна предизвести, че може да наложи несъгласие на предложенията на държавното управление.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР