Кралската футболна асоциация на Нидерландия (KNVB) плати откуп на хакери,

...
Кралската футболна асоциация на Нидерландия (KNVB) плати откуп на хакери,
Коментари Харесай

Хакери взеха милион от федерацията на Нидерландия

Кралската футболна асоциация на Нидерландия (KNVB) заплати откуп на хакери, с цел да предотврати публикуването на персонални данни на свои спортисти, оповестиха от централата. Не е ясно какъв брой пари са преведени на изнудвачите, само че съгласно телевизионния канал RTL, че става дума за над 1 милион евро. Все още не е ясно и кой стои зад офанзивата.

Според организацията, случаят е станал през април. Хакерите са получили достъп до стотици гигабайти файлове, в това число паспортни данни, персонални карти, домашни адреси, фишове за заплати и здравна информация. В случай на отвод да платят откупа, нападателите са заплашили да създадат всички данни обществено налични.

" Това ни сложи пред алтернатива без избор, който да ни устройва. Предотвратяването на приключване на информация в последна сметка надви над правилото да не се поддаваме на изнудване ", споделиха от футболния съюз.

От организацията, са уведомили всички наранени и се надяват, че заплащането на откупа ще попречи на това данните да станат обществено налични, само че не може да го подсигурява изцяло.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР