Кралицата на попа Мадона днес навършва 60 години. Влиянието ѝ

...
Кралицата на попа Мадона днес навършва 60 години. Влиянието ѝ
Коментари Харесай

Мадона продължава да променя стереотипите и на 60 години

Кралицата на попа Мадона през днешния ден навършва 60 години. Влиянието ѝ в развлекателната промишленост, медиите и обществото остава мощно през цялата ѝ 36-годишна кариера. Въпреки многочислените награди и рекордни продажби сексистките забележки против нея са непрекъснати, а в последно време и подмятанията за възрастта ѝ, написа в. " Индипендънт ".

Мадона обаче трансформира стандартите за по-възрастните дами непрестанно и се изправя против остарелите показа за това, че дамите на години не би трябвало да приказват намерено за сексуалността си. Тя има връзка с по-млади мъже, а професионалните ѝ триумфи не престават – Мадона е певицата с най-големи продажби за всички времена.

Когато получи премията " Жена на годината " на " Билборд " през 2016 година, Мадона изброи в благодарствената си тирада разпоредбите, които се е очаквало да съблюдава като певица. " Не остарявай, тъй като възрастта е грях – сподели тя. – Ще те подлагат на критика, хулят и несъмнено няма да звучиш по радиото ".

Тази година Мадона сподели в изявление, че в никакъв случай няма да престане да се опълчва на тези правила, с които се чака да са преценяват дамите на години. " Кой измисли тези правила? Кой споделя това? Ще продължа да се боря – сподели певицата пред " The Cut ". – До 10-20 години всичко ще се възстановява. Хората ще млъкнат ".

Мадона продължава да трансформира стандартите, като се стартира с откритостта за сексуалността си, визията за тялото и се стигне до голямото влияние на творчеството ѝ. Още с издаването на дебютния си сингъл " Everybody " през 1982 година Мадона се трансформира в световно събитие. Тя не дава признаци да забави темпото с 60-годишнината си. На бала в Института по костюмите към музея " Метрополитън " Мадона съобщи: " Хората споделят, че съм скандална, само че мисля, че най-скандалното нещо, което съм направила, е, че още съм тук ".

Откакто издава едноименния си албум през 1983 година, Мадона е продала над 300 милиона диска и е направила 10 концертни турнета, заяви Би Би Си. Това ѝ донесе самопризнание от Книгата на върховете на Гинес за певицата с най-големите продажби за всички времена. Тя е най-богатата певица, работеща в Съединени американски щати - със положение от 600 милиона $. След нея са Селин Дион с 400 милиона $ и Барбра Стрейзанд.

Най-популярната ария на Мадона в Спотифай е " Like a Virgin ". Следват " Hung Up " " Holiday ", " La Isla Bonita ", " Like a Prayer ". Най-дълго в класациите се задържа албумът ѝ " Immaculate Collection ". Най-много търсения за Мадона в Google са направени през 2012 година Тогава тя слага връх за най-гледано шоу в паузата сред полувремената на " Супербоул ", усъвършенстван от Кейти Пери през 2015 година

Информацията е на БТA
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР