Кралица Елизабет Втора се появи днес за кратко на балкона

...
Кралица Елизабет Втора се появи днес за кратко на балкона
Коментари Харесай

Британската кралица трогната от огромния брой хора, участвали в тържествата за платинения ѝ юбилей

Кралица Елизабет Втора се появи през днешния ден за малко на балкона на Бъкингамския замък, с цел да поздрави събралото се начело голям брой. Това стана в последния ден от тържествата по случай навършването на 70 години от възкачването ѝ на престола, съобщи Българска телеграфна агенция.

Облечена в зелено, 96-годишната кралица, която отсъства от множеството прояви за платинения си празник, излезе на балкона, съпроводена от сина си Чарлз, внука си Уилям, от техните съпруги Камила и Кейт и от правнуците си Шарлот, Джордж и Луи. След това прозвуча английският химн " Бог да пази кралицата ".

Елизабет Втора ограничи изявите си през последните месеци поради проблеми с ходенето. До през днешния ден тя се бе появила единствено два пъти по време на 4-дневната празнична стратегия.

Тя помаха на хилядите хора, събрали се пред двореца в края на парада, кулминационна точка на четирите дни тържества, след което се прибра постепенно вътре.

В особено официално съобщение Елизабет Втора съобщи, че е била трогната и е почувствала примирение пред големия брой хора, взели участие в тържествата.

" Когато стане дума за отбелязването на 70-годишнината като ваша кралица, няма указания за следване. За пръв път се случва. Но аз почувствах примирение и бях надълбоко трогната, че толкоз доста хора излязоха по улиците за честването на моя платинен празник ", съобщи Елизабет.

" Въпреки че не съумях да взема персонално присъединяване във всяка демонстрация, сърцето ми бе с всички вас. Оставам ангажирана да ви послужвам по най-хубавия вероятен метод, с поддръжката на моето семейство, " разгласи още кралицата

Четиридневните тържества във Англия приключиха в неделя с грандиозно шествие в центъра на Лондон, като в уличните празненства в цялата страна се включиха десетки хиляди души.

Повече от 100 " национални звезди " - от някогашния футболист Гари Линекер през артиста Ед Шийрън до куклата на измислена алена лисица от английско детско предаване, Базил Бръш, се причислиха към военните оркестри, изпълнителите и танцьорите в столицата.

Шествието, което повтори маршрута, по който 96-годишната кралица е минала в деня на коронацията си през 1953 година, имаше за цел да пресъздаде другите десетилетия от нейния рекордно дълъг престой на трона.

Проведоха се и поредност от " Големи юбилейни обеди " в цяла Англия с близо 16 000 улични празненства, а още близо 600 бяха планувани по целия свят, в това число в Канада, Бразилия, Нова Зеландия, Япония и Южна Африка.

Днес бе последният ден от тържествата по случай платинения празник на английската кралица. Снощи престолонаследникът, 73-годишният наследник на Елизабет Втора принц Чарлз, отдаде персонално своята респект към майка си на блестящия поп концерт пред Бъкингамския замък.

Елизабет Втора се възкачва на престола през 1952 година, когато е на 25-годишна възраст. Тя е най-дълго царувалият английски монарх.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР