Кралица Елизабет Втора назначи принц Хари за посланик за младежта

...
Кралица Елизабет Втора назначи принц Хари за посланик за младежта
Коментари Харесай

К​ралица Елизабет Втора назначи принц Хари за посланик за младежта

Кралица Елизабет Втора назначи принц Хари за дипломат за младежта на Общността на нациите, заяви Ройтерс.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
В тази роля принц Хари ще предизвиква младежите от страните, множеството от които са някогашни колонии на Англия, да се борят с провокациите. В изказването на Бъкингамския замък се прецизира, че над 60 % от жителите на Общността на нациите - към 2,4 милиарда души, са под 30-годишна възраст.

" Принц Хари ще работи за основаването на връзки сред младежите и младите водачи в Общността на нациите и ще ги предизвиква да употребяват платформите на Общността, с цел да се оправят със обществени, стопански и екологични провокации, пред които е изправено тяхното потомство " - прецизира изказването на Бъкингамския замък.



Принц Хари, който е пети по ред за заместничество на престола, усили публичните си изяви и е едно от лицата, които дават нов образ на монархията като съвременна и близка до актуалния живот. Кралица Елизабет Втора оглавява Общността на нациите, само че има подозрения дали синът ѝ принц Чарлз един ден ще я наследи на тази церемониална служба.

Съобщението за новия пост на принц Хари съответствува с началото на срещата на високо ниво на държавните ръководители от Общността на нациите в Лондон.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР