Кралица Елизабет Втора е починала от старост на 8 септември

...
Кралица Елизабет Втора е починала от старост на 8 септември
Коментари Харесай

Оповестиха причината за смъртта на кралица Елизабет II

Кралица Елизабет Втора е умряла от напреднала възраст на 8 септември в 15,10 ч. английско време, на 96-годишна възраст, се споделя в смъртния й акт, оповестен през днешния ден от Шотландските национални архиви, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на английски медии, измежду които Ай Ти Ви, " Дейли телеграф " и " Скотсман ".

Британският монарх умря в частната си резиденция в Балморал в Шотландия, по тази причина смъртният акт е направен от управляващите на тази английска провинция. Шотландските управляващи са били публично известени за кончината на кралицата от принцеса Анна, нейната щерка, която е прекарал последните 24 часа от живота на Елизабет Втора до нея.

Елизабет Втора бе заровена на 19 септември  в мемориалния параклис на Джордж Шести в параклиса Сейнт Джордж в Уиндзорския палат. Преди броени дни медиите демонстрираха и надгробната плоча на кралицата.

Днес Уиндзорският палат бе отворен още веднъж за гости, които се струпаха на огромна опашка, с цел да го прегледат. Замъкът беше затворен за гости сходно на всички кралски резиденции след гибелта на кралицата. Уиндзор е на към 40 км западно от Лондон. Там кралица Елизабет прекарваше по-голяма част от времето преди пандемията от ковид.
       View this post on Instagram                      
A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

 

Дворецът е измежду английските туристически забележителности.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР