Кралица Елизабет Втора е най-старият монарх в историята на Великобритания.

...
Кралица Елизабет Втора е най-старият монарх в историята на Великобритания.
Коментари Харесай

Юрий Гагарин изяжда лимона от чая, а кралица Елизабет прави същото

Кралица Елизабет Втора е най-старият монарх в историята на Англия. Преди гибелта ѝ на 8 септември 2022 година тя се оказа най-възрастният държавен глава в международен мащаб. Предишният връх се държи от кралица Виктория. Тя ръководи Англия 64 години и тази ера се назовава Викториянска.

Принц Чарлз ще наследи трона на кралицата, като и той е в много преклонна възраст - 73 години.

 Елизабет Втора

Любопитно е, че когато за първи път Елизабет Втора се възкачва на трона, по това време, когато Сталин е в Кремъл, Мао Цзедун ръководи Китай, а Уинстън Чърчил е министър-председател на Англия. На процедура Кралицата е една ера - тя е общувала със ужасно доста известни персони.

Рекордните 15 министър-председатели са се сменили по времето на Елизабет. Като стартираме от Чърчил и стигнем до неотдавна назначената от кралицата Лиз Тръс. По време на ръководството на кралицата берлинската стена е издигната и по-късно разрушена, основава се Варшавския контракт, а след това се разтуря, реализира се първия полет до луната, изобретен е мобилният телефон, появяват се Бийтълс, след което се разпадат.

Любопитен факт е, че съветският космонавт Юрий Гагарин изяжда лимона от чая по време на банкет в Бъкингамския замък, а обратно на етикета кралицата прави същото!

 Елизабет Втора

С нейната безупречна известност Елизабет Втора беше модел на непоклатимост - тя избягваше да се меси в кавги и ненужни сензации. Успя да поддържа над 500 благотворителни организации, до момента в който беше монарх. 

 Елизабет Втора

Похвално е, че Елизабет изостави имперския вид ръководство, създавайки Общността на страните. Включва 54 самостоятелни страни, множеството от които са някогашни колонии. Тя беше глава на общността.

Благодарение на деликатното отношение на Елизабет II към културата и традициите на всички елементи на Англия се състоя обединяването на Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

 Елизабет Втора

Тя ни научи по какъв начин да носим елегантно карирани поли, стилно да връзваме шал на главата си, да носим най-ярките костюми и да ги съчетаваме с брошки и направи наклонност за чантите Launer. И, несъмнено, за следващ път ни сподели, че нанизът от перли постоянно е кралски!

Почти постоянно носеше единствено поли, единствено 3 пъти се появи на обществено място с панталон. Неин персонален консултант и съветник по облеклото беше Анджела Кели, която преди този момент беше икономка на английския дипломат в Германия, където беше показана на кралицата.

 Елизабет Втора

Елизабет говореше свободно френски, като понякога караше обичания си Land Rover (без книжка). Кралицата обичаше кучета корги, отглеждаше коне и спортни гълъби.

А съгласно традицията Елизабет всякога, когато влизаше в Лондон, кралицата искаше позволение от градските управляващи.

Какъв беше хранителният ѝ режим

Закуска, обяд, следобеден чай и вечеря. От главните ястия ѝ сервираха печена риба или птиче месо, а по време на чаените празненства на масата ѝ постоянно се поднасяха сандвичи със сьомга или краставица. Нейно Величество не обичаше острите ъгли даже в храната, от чисто от поверие. Светла ѝ памет!

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР