Кралица Елизабет II разкрива, че кралската корона е много тежка.

...
Кралица Елизабет II разкрива, че кралската корона е много тежка.
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II: Короната е много тежка

Кралица Елизабет II разкрива, че кралската корона е доста тежка. В дословния смисъл на думата. Ето за какво я поставя единствено когато събитието го изисква.

“Не можеш да погледнеш надолу, с цел да прочетеш речта си. Вместо това би трябвало да вдигнеш листата високо. В противоположен случай можеш да си счупиш врата… Короните имат своите дефекти, само че другояче са много значими ”, споделя Кралицата в документален филм, който бе излъчен през вчерашния ден по BBC. Продукцията, озаглавена “Коронацията ”, наблюдава момента от 2 юни 1953 година, когато кралицата е коронасяна след гибелта на татко си, крал Джордж Шести.

В лентата Елизабет II беседва час и половина с специалиста по коронации Аластър Брус. “Не задаваш на кралицата директен въпрос, а правиш коментар, на който тя дава отговор ”, изяснява той и добавя, че е останал с усещането, че Кралицата не е привърженичка на тежката корона и е “много практична ” в отношението си към този вид кралски декорации. Тя има две корони, като имперската се носи на публични събития.

От кино лентата излиза наяве, че тази корона тежи кг и има перли, принадлежали на кралица Елизабет Първа от династията на Тюдорите. “Те трябвало да послужат за обеци на кралица Елизабет. Не наподобяват доста щастливи в този момент. Повечето перли желаят да бъдат живи същества. Тези просто висят тук години наред, което е много тъжно ”, споделя английската кралица.

Тя пък споделя, че в деня на коронацията си е имала проблеми и с прелестната рокля, украсена с копринена бродерия, перли, златни и сребърни влакна. “Спомням си миг, в който заседнах във власинките на килима и не можех да помръдна ”, споделя тя. /missbloom.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР