Кралица Елизабет II отложи заседание на нейната консултативния си Таен

...
Кралица Елизабет II отложи заседание на нейната консултативния си Таен
Коментари Харесай

По препоръка на лекарите: Кралица Елизабет II отложи консултативния Таен съвет

Кралица Елизабет II отсрочи съвещание на нейната консултативния си Таен съвет, откакто лекарите я посъветваха да си почине, заяви Бъкингамският замък в сряда. Това се случи ден, откакто тя назначи Лиз Тръс за нов министър председател на Англия.

„ След през целия ден през вчерашния ден Нейно Величество одобри съвета на лекарите да си почине този следобяд “, се споделя в изказване на двореца. „ Това значи, че срещата на Тайния съвет, която трябваше да се състои довечера, ще бъде отсрочена “. 96-годишната кралица, която сега е в обичайна си лятна резиденция в Балморал в Шотландските планини, е преследван от проблеми с ходенето и стоенето от предходната година, което я принуди да анулира поредност от обществени задължения. Страховете от експлоадиране на това, което кралските чиновници назовават „ епизодични проблеми с придвижването “, ѝ попречиха да се върне в Лондон, с цел да одобри оставката на напускащия водач Борис Джонсън и да назначи Тръс във вторник.

Конституционната гала по " целуване на ръка " нормално се организира в Бъкингамския замък в Лондон. Сега тя за пръв се път организира отвън Лондон от 1952 година, когато Уинстън Чърчил се срещна с новата кралица на летище Хийтроу след гибелта на татко ѝ Джордж VI. Срещите на Тайния съвет, тип кралски съвещателен орган, датиращ от стотици години и включващ стотици членове, в това число религиозни и политически водачи, нормално се организират ежемесечно. Планираното за сряда виртуално събитие щеше да покаже по какъв начин Тръс поставя клетва, дружно с министри от кабинета.

Миналата седмица най-дълго управлявалият английски монарх пропусна спортното събитието Highland Games, обичайно връхна точка на нейната почивка в Шотландия. Последните анулирания на събития с нейно присъединяване съживят опасенията за здравето на Елизабет Втора. Тя понижи публичните задължения от предишния октомври след безпланов престой в болница поради неразкрито заболяване. Тя също беше наранена от припадък на COVID-19 по-рано тази година, който съгласно нея я е направил „ изтощена “.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР