Кралица Елизабет II е прочута със сромността и достойнството си,

...
Кралица Елизабет II е прочута със сромността и достойнството си,
Коментари Харесай

10 закона, които кралица Елизабет може да НЕ спазва

Кралица Елизабет II е фамозна със сромността и достолепието си, въпреки конституцията на Англия да ѝ дава право да не съблюдава доста закони. Ето някои от тях:
1. Не би трябвало да съблюдава ограничавания за скорост
Едва ли някой е виждал кралица Елизабет да кара лудо по улиците, само че юридически има това право. Тя може да нарушава всички закони за ограничаване на скоростта на всички места в страната, само че, несъмнено, не го прави.

2. Няма потребност от шофьорска брошура
Въпреки обстоятелството, че всяка шофьорска брошура във Англия се издава от нейно име, кралица Елизабет не е длъжна да има такава. Тя даже не би трябвало да се явява на шофьорски изпит или да взема уроци по шофиране. Въпреки това, тя е доста добра в ръководството на МПС и по време на войната е била водач на кола за спешна помощ.

3. Няма потребност от паспорт
Както и с шофьорската брошура, Нейно величество няма потребност от паспорт, с цел да пътува по света. Тя е един от дребното хора в света, които не са длъжни да имат формален документ за идентичност.
4. Не е длъжна да дава отговор на всички въпроси
 Разкриха тайната на дълголетието на кралица Елизабет II Разкриха тайната на дълголетието на кралица Елизабет II
Кралица Елизабет II е най-дълголетният монарх на всички времена и даже през десетото десетилетие от живота си рядко пропуща значими крал...
Във Англия, както и в множеството страни, има независимост на осведомителната система, която разрешава на пресата и обществото да задават въпроси от всякакво естество. Но кралското семейство употребява властта си да блокира този закон, когато става въпрос за него. Просто казано, то не е длъжно да дава персонална информация и да дава отговор на персонални въпроси.

5. Не е длъжна да заплаща налози
Макар английската кралица да е освободена от задължението за заплащане на налози, тя не се възползва от това право и непринудено заплаща налози от 1992 година насам.

6. Кралицата има право да разгласи война
Теоретично кралица Елизабет може да разгласи война на всяка страна във всеки един миг. На процедура, обаче, сходни решени се одобряват от Народното събрание, за което се желае нейното разрешение.
 Елизабет II и Борис Джонсън ще разделят общ аероплан Елизабет II и Борис Джонсън ще разделят общ аероплан
Британската кралица Елизабет II ще бъде принудена да употребява самолета на премиера на страната Airbus A330s Voyager, откакто 4 самоле...
7. Не може да бъде съдена
Според закона кралицата не може да бъде съдена. Тя има правото да откаже даване на информация и доказателства пред съда и, несъмнено, не може да бъде преследвана от закона.

8. Тя е формален аставник на всички деца във Англия
Това значи, че теоретично има правото да отнеме всяко едно дете от родителите му. Но родителите не би трябвало да се тревожат – тя в никакъв случай не се е възползвала от това свое право.

9. Има правото да унищожава недвижимо имущество
При избрани условия, като изключителни обстановки и национални бедствия, Елизабет II има правото да нахлува и унищожава непознато имущество. Звучи стряскащо, само че несъмнено можем да ѝ имаме доверие, тъй като до момента не се е възползвала от това свое право.

10. Кралицата може да наруши всеки закон
Може би трябваше за стартираме с това. Всъщност Нейно величество безусловно е над закона и има право да нарушава всички правила. Но на процедура, кралица Елизабет е прекомерно скромна и дисциплинирана и в никакъв случай не се възползва от това и съблюдава прецизно законите и разпоредбите както всички елементарни жители на Обединеното кралство.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР