Крал и високопоставени членове на британската кралска фамилия се събраха

...
Крал и високопоставени членове на британската кралска фамилия се събраха
Коментари Харесай

Британската кралска фамилия се събра в Уиндзор за традиционната служба за Великден

Крал и високопоставени членове на английската кралска фамилия се събраха през днешния ден в замъка Уиндзор за обичайна работа за Великден - първата след възкачването на престола на новия монарх, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

Към Чарлз се причисли брачната половинка му - кралицата-консорт Камила, а също престолонаследникът Уилям с жена си Кейт и трите им деца. Заедно всички те отидоха пешком до близкия параклис " Сейнт Джордж ".

Присъстваше и по-малкият брат на краля - принц Андрю, който беше лишен правото да извършва кралските си отговорности, преди предходната година да уреди правосъдно дело за полово принуждение, водено против него в Съединени американски щати. 



Това е едно от дребното събития, за които всички кралските особи се събират на обществено място. Тази година е изключително настоящо, защото е първото след кончината на. Освен това е точно на втората годишнина от гибелта на брачна половинка ѝ - принц Филип, който умря на 9 април 2021 година И двамата са заровени в параклиса " Сейнт Джордж " в Уиндзорския палат.

Освен това е и 18-ата годишнина от сватбата на Чарлз и Камила, които подписаха брак в Уиндзор през 2005 година

Изданието " Мейл он съдни " заяви по-ран различия сред монарха и висши духовници за присъединяване на представители на други вероизповедания в коронацията на 6 май. Тя е и тържествено религиозно събитие, отбелязва Ройтерс.  

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР