Крал Чарлз Трети се обърна към нацията като новият монарх

...
Крал Чарлз Трети се обърна към нацията като новият монарх
Коментари Харесай

ГЛЕДАЙТЕ първото обръщение към нацията на Чарлз III и обявяването му за крал

Крал Чарлз Трети се обърна към нацията като новият монарх на Англия в авансово записано известие от гостната на Бъкингамския замък в петък следобяд. 

Монархът стана крал незабавно откакто майка му, кралица Елизабет Втора, умря в Балморал в четвъртък следобяд. Той дойде в Бъкингамския замък часове преди обръщението, поздравявайки тълпи от харо, чакащи пред двореца в центъра на Лондон, където изрекоха съболезнованията си на кралското семейство.

Крал Чарлз се обръща към нацията за първи път като монарх.

Церемония по възкачването на английския крал Чарлз ще се състои през днешния ден в Отава, оповестиха от канцеларията на генерал-губернатора на Канада.

Събитето ще се състои в 14 ч по Гринуич в Ридо Хол, заяви Ройтерс. Това е формалната резиденция на назначения от Англия генерал-губернатор, който работи от името на монарха.

Въпреки че Канада престава да бъде колония на Англия през 1867 година, тя остава в Британската империя до 1982 година и към момента е член на Британската общественост, предаде БГВойс.

Неин държавен глава е английският монарх.

Обявяването на Чарлз Трети ще стане в Сейнт Джеймс - най-старият кралски замък и някогашна основна резиденция на английския монарх.

Там се събира Съветът по възкачване на престола и за първи път в историята церемонията ще бъде предавана онлайн по малкия екран, заяви Българска национална телевизия. Кралят ще направи декларация и ще постави клетва в наличието на първородния си наследник Уилям и брачната половинка му Кейт, кралицата консорт Камила, премиера Лиз Тръс и членове на кабинета.

В отсъствието на краля първо се събира Таен съвет, в който влизат политици, висши духовници и съдии от Върховния съд, които прогласяват новия монарх и уреждат процедурни въпроси. Едва по-късно кралят се причислява, с цел да разгласи, че поема отговорностите на суверен. След оповестяването следват 41 топовни салюта. Прокламации ще има и в Шотландия, Северна Ирландия и Уелс.

 

 

Очаквайте подробности
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР