Крал Чарлз Трети направи първото си обръщение към нацията в

...
Крал Чарлз Трети направи първото си обръщение към нацията в
Коментари Харесай

Чарлз III с първо обръщение към нацията: Моята любима майка бе вдъхновение и пример

Крал Чарлз Трети направи първото си послание към нацията в качеството си на новия монарх на Англия след кончината на майка си - кралица Елизабет II през вчерашния ден.

" Обръщам се към вас с възприятие на дълбока тъга. През целия ми живот моята обичана майка беше ентусиазъм и образец за мен и цялото семейство. Дължим й най-сърдечния дълг, който едно семейство би могло да дължи на своята майка - поради любовта ѝ, загрижеността, упътванията, разбирането и образеца, който ни даваше. Кралица Елизабет живя почтено извърши обещанията си - тъгата ни за нея е неописуема ", съобщи 73-годишният Чарлз и се закле да продължи до края на живота си службата си в интерес на нацията.

" Това заричане за доживотна работа дължа и аз на вас през днешния ден. Цялото семейство споделя персоналната си тъга с всички вас в Обединеното кралство, във всички страни, където кралицата беше държавен глава, в Британската общественост и по целия свят. Оставаме с надълбоко чувство за признателност за тези над 70 години, през които майка ми като кралица служи на толкоз доста нации ", добави той.

Кралят сподели, че на 21-вия си рожден ден през 1947 година майка му се е зарекла да посвети живота си " в работа на нейните нации ".

" Това беше повече от заричане: това беше бездънен персонален ангажимент, който дефинира целия й живот. Тя направи саможертви в осъществяването на този дълг. Тя в никакъв случай не се поколеба във време на смяна, на напредък, във време на наслада и горест, във време на загуба. През нейния живот на работа видяхме, че любовта ѝ към традицията, само че също и безстрашната посветеност на напредъка дефинираха нацията. Любовта, възторжеността и уважението, които тя въодушеви, се трансфораха в признак на нейното царуване ", допълни Чарлз.

В заключение кралят се закле да поддържа конституционните правила в сърцето на нацията.

" Където и да живеете в Обединеното кралство или в териториите от Британската общественост по света, а и какъвто и да е вашият генезис и вярвания, ще се постарая да ви послужвам с преданост, почитание и обич, както съм правил през целия си живот ", даде обещание новият монарх.

Речта на крал Чарлз беше излъчена и в лондонската катедрала " Сейнт Пол ", където към 2000 души участваха на възпоменателна работа за кралицата.

Сред присъстващите бяха премиерът Лиз Тръс, както и членове на държавното управление.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР