Крал Чарлз Трети е собственик на хотел в изоставеното предградие

...
Крал Чарлз Трети е собственик на хотел в изоставеното предградие
Коментари Харесай

Британски вестник: Чарлз Трети е собственик на хотел в окупиран кипърски град

Крал Чарлз Трети е притежател на хотел в изоставеното предградие Вароша на окупирания кипърски град Фамагуста, твърди английският информативен портал express.co.uk – електронно издание на таблоидите „ Дейли експрес “ и „ Сънди експрес “, написа кипърският вестник „ Филелефтерос “.

Според обявата английското издание е видяло и проекти за превръщането на града-призрак в туристически курорт.

По-конкретно се твърди, че английският крал е притежател на хотел „ Голдън сандс “, който при откриването си през 1974 година е бил първият седемзвезден хотел в света. Освен това той е толкоз огромен, че е разполагал с вътрешна железница за транспортиране на гостите си.

Британското кралско семейство обаче отхвърли информацията, че кралят има хотел във Фамагуста, прецизира таблоидът.

Същевременно циркулират изказвания, че хотелът се употребява от Обединеното кралство за военни интервенции. Запитване в този смисъл направи депутатът от Консервативната партия в английския парламент Марк Франсоа, само че министерството на защитата в Лондон отхвърли хотелът да се употребява като военна база.

Според „ Експрес “ група милиардери от целия свят е хвърлила око на Вароша за бъдещо туристическо развиване с казино, първокласни хотели, магазини и заведения за хранене. Мухаммет Ясарата, изпълнителен шеф на консорциума „ Парадайз и Премиер “ (Paradise and Premier), който работи в Северен Кипър, Турция и Малта, е декларирал по отношение на проекта за развиване на Вароша, че в този момент е моментът Европа да показа съперник на Лас Вегас в привличането на туристи от всички краища на планетата.

Предградието на Фамагуста Вароша до 1974 година е една от водещите и най-луксозни туристически дестинации в Източното Средиземноморие, която притегля доста звезди, някои от които имат и парцели в курорта. След турското навлизане през 1974 година обаче зоната е окупирана и затворена от турската войска. През последните години тя беше отворена за къси туристически визити. За разлика от други елементи на окупирания Северен Кипър, парцелите във Вароша не са заети от турски заселници и към момента публично принадлежат на старите си притежатели, заради което постоянно въпросът е употребен като разменна монета в договарянията сред кипърските турци и кипърските гърци. Темата за парцелите във Вароша е изключително сензитивна за държавното управление на Република Кипър, съобщи Българска телеграфна агенция.

Кипърски публични източници, представени от организация КНА, са определили обявата като „ манипулирана “ извън и направена за да подкопае разговора за решение на кипърския въпрос.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР