Крал Чарлз постепенно започва да влиза в крак със задълженията

...
Крал Чарлз постепенно започва да влиза в крак със задълженията
Коментари Харесай

Пикантни подробности от първата аудиенция на Лиз Тръс в Бъкингамския дворец

Крал Чарлз последователно стартира да влиза в крайник със отговорностите си на новия монарх на Англия. Той направи първата си обиколка на Шотландия, разгласи и първото си публично пътешестване в чужбина, а към този момент даже знаем по кое време ще се състои коронацията му.

Междувременно 73-годишният Чарлз се захвана и с една от общоприетите процедури в всекидневието си - срещите с министър-председателя.

По-рано през днешния ден, 13 октомври, се състоя първата визита на краля с Лиз Тръс. Традицията повелява двамата да се срещат всяка седмица, с цел да обсъдят настоящите събития и проблеми в страната.

Видео от част от срещата, споделено в Twitter, демонстрира няколко любопитни елементи от стаята в Бъкингамския замък, където тези срещи ще се състоят. Тя към този момент е декорирана с предмети, значими за Чарлз.

И измежду тях е фотография от сватбата на сина му принц Хари с Меган Маркъл от 2018 година Правена е в двореца Уиндзор, а на нея са младоженците в компанията на родителите си, кралица Елизабет и принц Филип, както и принц Уилям, Кейт Мидълтън, и децата им Джордж и Шарлот.

Друга снимка, видяна от People, е тази на четири генерации семейство Уиндзор - кралица Елизабет, Чарлз, неговият наследник принц Уилям и най-големият му внук принц Джордж.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР