Крал Чарлз може и да се готви за първата си

...
Крал Чарлз може и да се готви за първата си
Коментари Харесай

Крал Чарлз с неочаквано напомняне за кралица Елизабет

Крал Чарлз може и да се готви за първата си гала като настоящ монарх, само че това не значи, че е пренебрегнал останалите си отговорности. Преди ден той означи една доста специфична годишнина.
 Кейт Мидълтън и кралица Камила - ще изневерят ли на традицията по време на Изнасянето на знамената
Традицията, която Кейт и Камила ще нарушат

По време на рождения ден на крал Чарлз

" Преди 70 години вечерта преди коронацията й починалата ми майка Елизабет Втора получава страхотната новина, че английският екип, воден от полковник - а по-късно лорд Джон Хънт, сполучливо е изкачил връх Еверест ", написа Чарлз в формалния профил на кралското семейство.

Коронацията на кралицата се състои на 2 юни 1953 година, а достигането на е осъществено от Едмънд Хилари и Тенсинг Норгей на 29 май 1953 година " Нямаше по какъв начин да не виждам невероятната симетричност на отбелязването на 70-годишнината от това събитие и личната ми коронация. "

За да означи юбилея, крал Чарлз кани в Бъкингамския замък наследниците на тримата мъже, осъществили първото нанагорнище на Еверест - Сю Лейдън, щерка на лорд Хънт, Питър Хилъри, наследник на сър Едмънд Хилари и Джамлинг Норгей, наследник на Тенсинг Норгей.

Кралят не пропусна да изтъкне, че изкачването е осъществено не без помощта на умели планинари и шерпи, и че сплотява новозеландец и непалски шерпа - две народи, които почитат и обичат планините.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР