Крал Чарлз III пътува до Германия за първото си държавно

...
Крал Чарлз III пътува до Германия за първото си държавно
Коментари Харесай

Крал Чарлз III прави първата си визита в чужбина като държавен глава


Крал Чарлз III пътува до Германия за първото си държавно посещаване в чужбина, откогато стана английски монарх. Това е част от напъните му да обърне страницата на годините на нестабилни връзки сред Англия и Европейския съюз след излизането на страната от блока, написа France24.

Чарлз, който наследи на трона майка си  като английски монарх през септември, трябваше да пътува първо до Франция, само че анулира тази част от обиколката заради бурни обществени безредици поради новия пенсионен закон на президента Еманюел Макрон.

По време на тридневното си посещаване в столицата на Германия Берлин, източната провинция Бранденбург и северния пристанищен град Хамбург, Чарлз ще прегледа въпроси, пред които са изправени и двете страни, като устойчивостта и украинската рецесия.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер ще поздрави Чарлз и брачната половинка му кралица-консорт Камила с военни почести в най-известната забележителност на Берлин, Бранденбургската врата, знак на разделянето на страната по време на Студената война и последвалото обединяване.

Щайнмайер разясни, че е значим европейски жест обстоятелството, че Чарлз е избрал Франция и Германия за първото си държавно посещаване, даже преди коронацията му през май. Той добави, че Германия и Европейски Съюз желаят да задълбочат съдействието си с Обединеното кралство след Брекзит.
 Протестите отхвърлиха крал Чарлз III да посети Франция
Протестите отхвърлиха крал Чарлз III да посети Франция

Визитата на английския монарх е отложена
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР