Крал Чарлз III няма да се появи автоматично на австралийската

...
Крал Чарлз III няма да се появи автоматично на австралийската
Коментари Харесай

Австралийците се колебаят за техните банкноти с лика на Чарлз III

Крал Чарлз III няма да се появи " автоматизирано " на австралийската банкнота от 5 $. Поставянето на лика на кралица Елизабет II върху банкнотата се е отнасяло по-скоро до нея персонално, в сравнение с до статута й на монарх. Това съобщи помощник-министърът на финансите Андрю Лий.

Той направи този коментар във вторник в Кралския австралийски монетен двор, като отхвърли да изключи опцията на банкнотата да бъде изобразен австралиец, а не новият монарх, и даже предложи опция за унищожаване на монетата от 5 цента.

Въпреки задачата на държавното управление на Албанис да трансформира Австралия в република, Лий съобщи пред кореспонденти в Канбера, че монархът ще участва на австралийските монети " по традиция ". Той добави, че австралийският монетен двор не има намерение да показа дизайн на Чарлз, а ще употребява същото изображение като в Обединеното кралство.

Монетите с облика на кралица Елизабет II ще останат законна валута, защото броят им ще бъде огромен още дълги години, оповестява The Guardian.

" Решението за слагане на лика на кралицата върху банкнотата от 5 $ се отнасяше по-скоро до нея персонално, в сравнение с до статута й на монарх, тъй че преходът няма да бъде автоматизиран ", сподели той.

" Ще проведем диалог в границите на държавното управление и ще създадем изказване в подобаващ миг ", добави Лий.

По-късно във вторник министър-председателят Антъни Албанезе отхвърли да разяснява банкнотата, като съобщи пред кореспонденти, че не е " насочил вниманието си към този въпрос ".

" Мисля, че в този момент е моментът за малко почитание... ще се оправим с тези въпроси по подобаващ метод, по проведен метод, по метод, който е оправдателен ", сподели министър председателят. Засегнат беше и въпросът за изтеглянето на монетата от 5 цента от обращение, защото разноските за нейното произвеждане са 12 цента за монета - повече от нейната номинална стойност.

Лий отговори, че " предизвикването при премахването на монетата от 5 цента е казусът със закръглянето " - не е ясно дали цените, които приключват с 5 цента, би трябвало да се закръглят нагоре, или надолу.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР