Крал Чарлз и кралицата - консорт Камила ще бъдат короновани

...
Крал Чарлз и кралицата - консорт Камила ще бъдат короновани
Коментари Харесай

Коронацията на крал Чарлз III ще се състои на 6 май 2023 г.

Крал Чарлз и кралицата - консорт Камила ще бъдат короновани в Уестминстърското абатство в събота, 6 май, оповестиха от Бъкингамският замък.

Коронацията ще бъде осъществена от архиепископа на Кентърбъри осем месеца откакто кралят наследи на трона починалата кралица Елизабет II, предава БГНЕС.

От Бъкингамския замък оповестиха, че церемонията ще „ отрази днешната роля на монарха и ще насочи взор към бъдещето, като в същото време ще уважи дългогодишно защитаваните обичаи и ще показа блестящо представление “.

Информацията идва след необятно публикувани известия, че службата ще бъде по-кратка и по-опростена от коронацията на кралицата през 1953 година, която продължи към три часа и събра 8000 души в абатството, четири пъти повече от естествения потенциал.



Това докара до недоволства, че Чарлз ще има „ коронация на намалена цена “. Въпреки това вътрешни лица от двореца споделиха, че това отразява по какъв начин Англия се е трансформирала както обстоятелството, че доста хора са изправени пред компликации. Но съгласно техните думи, въпреки всичко коронацията ще бъде „ празник в най-хубавите обичаи на хилядолетната история “.

Не е известно дали денят ще бъде разгласен за формален празник, само че наподобява малко евентуално, като се има поради, че към този момент има два празника през май и церемонията се организира в събота.



Чарлз ще бъде облагодетелстван, ще получи кралските инсигнии - кълбото, пръстена и скиптъра и ще бъде коронясан с короната на Свети Едуард, която е направена за Чарлз II през 1661 година

Има спекулации, че коронацията може да продължи малко повече от час и да бъде посетена от към 2000 души. Твърдението на двореца, че церемонията ще обърне взор към бъдещето, допуска, че тя няма да бъде напълно обичайната.

Източници, близки до краля, споделиха, че той ще желае да тя да отразява мултикултурна, съвременна Англия. Очаква се да включва повече представители на други религии, в сравнение с при коронациите в предишното, само че в основата си към момента ще бъде англиканска работа. В първото си послание към нацията при възкачването си на трона кралят даде всичко от себе си, с цел да подчертае своята християнска религия.



Думите на двореца за церемонията, „ която ще уважи дългогодишните обичаи и ще бъде блестящо представление “, също допускат, че огромна част от службата ще следва прочут формат, в това число признаването на суверена от конгрегацията и полагането на клетва.

По време на церемонията суверенът е „ облагодетелстван, блажен и отдаден “ от архиепископа на Кентърбъри. Помазването на кралица Елизабет II бе един от дребното детайли от нейната коронация, който не бе излъчен по малкия екран.

Както сподели източник от двореца: „ Церемонията е запазила сходна конструкция повече от хиляда години и се чака коронацията през идната година да включва същите съществени детайли, като в същото време разпознава духа на нашето време. “

Камила също ще бъде помазана със свето миро и коронована, тъкмо както кралицата майка беше по време на коронацията на Джордж VI през 1937 година

През последните 900 години всяка коронация се е правила в Уестминстърското абатство. От 1066 година службата съвсем постоянно се води от архиепископа на Кентърбъри.

Очаква се кралят да подпише разгласа за публично оповестяване на датата на коронацията на среща на тайния съвет тази година. Коронацията се провежда от херцога на Норфолк, който като граф- маршал уреди погребението на кралицата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР