Крал Чарл III, който прави обиколка на четирите части на

...
Крал Чарл III, който прави обиколка на четирите части на
Коментари Харесай

Крал Чарлз III пристигна в Белфаст, стотици го аплодираха СНИМКИ

Крал Чарл III, който прави обиколка на четирите елементи на Обединеното кралство, дойде през днешния ден в Северна Ирландия, където бе приветстван от събралото се голям брой, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Това е първата аудиенция на Чарлз в Северна Ирландия в качеството му на монарх.

В израз на обвързаност след гибелта на кралица Елизабет II, през днешния ден стотици хора се подредиха на улицата, водеща към замъка " Хилсбъро ", формалната резиденция на кралското семейство в Северна Ирландия, близо до Белфаст. Районът пред портите на замъка беше обсипан със стотици цветя.



Чарлз и брачната половинка му Камила, кралицата консорт, слязоха от колата си, с цел да поздравят събралите се и се ръкуваха с хора, в това число възпитаници в яркосини униформи. Чарлз дори погали едно корги, представител на породата кучета, обичани на майка му.



Въпреки че в Хилсбъро имаше топло посрещане, английската монархия провокира смесени усеща в Северна Ирландия, където има две съществени общности: протестанти юнионисти, които се считат за британци, и римокатолици националисти, които се считат за ирландци.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР