Краката могат да ви болят по ред причини – от

...
Краката могат да ви болят по ред причини – от
Коментари Харесай

Стъпалата на краката може да бъдат индикатор на здравословни проблеми

Краката могат да ви болят по ред аргументи – от неуместни обувки до здравословен проблем. Ако болката е непрекъсната обаче, би трябвало да посетите доктор, с цел да се убедите, че не става дума за съществено положение. Има някои признаци, съпроводени с болежка, които значат разнообразни здравни проблеми.

Гъбички – гъбичките сред пръстите на краката са признаци на така наречен състезателен крайник. Той се характеризира още с парене, мехури, лющене и сърбеж на кожата. Може да ползвате артикул срещу гъбички, с цел да се отървете от казуса или да се консултирате с доктор.

Мравучкане и изтръпване – може да е знак за множествена склероза. Тези признаци могат да се усещат с друга мощ на двата крайници. Важно е да се консултирате с доктор, който да ви даде насоки по отношение на лекуването.

Промяна на цвета на пръстите – в случай че пръстите на краката ви са червени, бели или сини, може да имате болест на Рейно. Ако те трансформират цвета си от бяло, към синьо и алено, а след това отново връщат естествения звук на кожата, то това е тъкмо този проблем. Консултирайте се с доктор, с цел да се откри от кое място идва това заболяване.

Изтръпване и болежка – могат да бъдат признаци на диабет. Той може да докара до увреждане на нерви, което от своя страна предизвиква изтръпване, мравучкане в крайниците, болежка.

Без чувство на болежка – в случай че притиснете нокътя си, само че не усетите болежка, може да имате невропатия. Това е положение, при което са повредени нервите и би трябвало да се лекува от експерт.

Болки в петата – в случай че усещате такава, може да страдате от плантарен фасциит. Това значи инфектиране на тъканта на свода на стъпалото. Лекува се елементарно с извършения и отмора.

Подуване и болежка – може да са знак за подагра. Това е инфектиран артрит, породен от прекомерна пикочна киселина в кръвта. Обикновено се облекчава и лекува с смяна на метода на живот. Има хора, които страдат от по-тежка форма. Затова потърсете съвет от експерт.

Неспокойни крайници – в случай че през нощта усещате, че краката ви са неспокойни, може би имате недостиг на желязо. Направете си проучване и попълнете неналичията с обогатяване на менюто си с храни, източници на желязо.

Загуба на окосмяване на пръстите на краката – това може да е знак за периферна артериална болест, която се обуславя с неприятно кръвообращение. Кръвоносните ви съдове са стеснени и не доближава задоволително кръв към крайниците. Това положение се характеризира и с язви или изчезнал пулс в стъпалото. То е лечимо, само че би трябвало да се допитате до доктор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР