Кражбата е едно от най-често срещаните престъпления. Напоследък се появи

...
Кражбата е едно от най-често срещаните престъпления. Напоследък се появи
Коментари Харесай

Няколко съвета как да се предпазим от измами и кражби

Кражбата е едно от най-често срещаните закононарушения. Напоследък се появи един нов тип обири - на персонални данни. Фишинг офанзивите стават все по-сложни и сложни за различаване даже и за експертите. Вижте няколко съвета по какъв начин да се предпазите от обири и злоупотреби:

Ръчно заключване на автомобила

Свикнали сме да използваме електронните ключове, с цел да заключваме колите си, вместо елементарния ключ. Но в последно време крадците са станали много изобретателни и употребяват заглушители. Близо до вас може да дебне апаш, който ви чака да се отдалечите, с цел да ограби или даже открадне колата ви. Съветът ни е да употребявате елементарен ключ, когато заключвате автомобила си.

Facebook измамници

Често получавате предложения за другарство във фейсбук. Виждате, че имате общи другари и решавате да приемете поканата. Но има измамници, които си поставят подправена фотография и информация за да ви наблюдават. Как да разберете дали профилът е подправен? Google ще ви покажа всички места, на които тази фотография се е появявала.

Кражбата на персонални данни - най-популярната интернет машинация

USB вирус

Ако зареждате телефона си на непознат компютър, хакерите могат да се прикачат към вашия телефон и да смъкват цялата ви информация или пък да ви наблюдават. За да се предпазите би трябвало да носите постоянно портативна външна батерия. Така няма да ви се постанова да зареждате телефона си от непознати компютри, които може да са инфектирани с вируси.

Следен банкомат

Кражбите с банкови карти зачестиха в последно време. За какво да внимавате? Първо, клавиатурата му е изпъкнала повече от нормално. Това значи, че върху нея е поставена нова, която да запомни вашия пин код и да разчете данните от картата ви. Второ, би трябвало да ревизирате стикерите над монитора над банкомата, така ката там крадците слагат дребни камери. Трето, проверете дали слота за слагане на картата не е преносим.

Всичко това може да ви се стори прекомерно, само че по-добре да се застраховате авансово, в сравнение с да станете жертви на сходни обири.

Лични данни

На всеки човек се е случвало, когато се записва в някой уебсайт да се изискват персонални или банкови данни. Винаги проверявайте адреса на уеб страницата. Уверете се, че адресът стартира c httрѕ:// Буквата Ѕ значи сигурност, връзката е крипитрана и вашите персонални данни са зищитени.

И още по тематиката:

Предупреждават да се пазим от измами при търговията през интернет

Най-опасни за децата в интернет са уеб страниците за запознанства

Министерство на вътрешните работи ни поучава по какъв начин да се предпазим от крадци

„ АБВ Съвети “ дава отговор на въпроса: Какво е фишинг? (ВИДЕО) По тематиката Китайският екип на " Епъл " е обвинен в кражба на персонални данни
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР