Кражба на NFT (non-fungible token, незаменими токени) за 1,7 млн.

...
Кражба на NFT (non-fungible token, незаменими токени) за 1,7 млн.
Коментари Харесай

Биткойн се срина след кражба на 1,7 млн. долара в NFT

Кражба на NFT (non-fungible token, незаменими токени) за 1,7 млн. $ този уикенд докара до срив на криптовалутите, заяви Verge.

В събота хакери отмъкват стотици NFT от потребителите на известния уебсайт за такава търговия OpenSea. Списък сочи за към 254 токена, които са били измъкнати посредством фишинг офанзива. Неволно потребителите сами са подписали пълномощие, с което хакерите след това са направили кражбата.

NFT трансформира цифрово изкуство под всякаква форма в цифров, проверим токен посредством блокчейн технологията - същата, която се употребява и в криптовалутите.

От OpenSea настояват, че виновността не е у тях и сигурността им е на равнище. Сайтът и услугата са оценени на 13 милиарда $. OpenSea избухна дружно с известността на NFT, тъй като разрешава на хората да избегнат всевъзможен контакт с блокчейн технологиите. Това обаче води до непрекъснати офанзиви против техния програмен продукт.

Вчера пък курсът на биткойн се срина до 38 хиляди $ - т.е. с близо 5%. Подобен срив означи и Етериум, друга известна блокчейн валута. Най-голямата криптовалута в света се подвигна за малко, само че след това се срина още веднъж и в този момент е на стойност под 37 500 $.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР