Кръговата сделка е 40 нови германски Мардер срещу съветски БМП-1,

...
Кръговата сделка е 40 нови германски Мардер срещу съветски БМП-1,
Коментари Харесай

Германия дава бойни машини на Гърция, а тя праща старите си на Киев 

Кръговата договорка е 40 нови немски " Мардер " против руски БМП-1, които отиват в Украйна
Следвайте " Гласове " в 

Германия изпрати първата партида бойни бронирани машини " Мардер " (Marder) в Гърция, които заменят руските БМП-1 на Атина. Старите машини ще бъдат трансферирани в Украйна, оповестява.

В неделя първите 6 " Мардер " -а от плануваните четиридесет са потеглили към Гърция. Следващата пратка ще съдържа 14 машини и ще тръгне към Атина в околните дни, най-късно на 21 октомври. Атина от своя страна би трябвало да даде четиридесет руски БМП-1 на Украйна в помощ на Киев във войната против Москва. И новите, и старите са от вида бойни машини на пехотата.
Канцлерът Олаф Шолц разгласи подобен „ кръгообразен продан “ в края на май 2022 година, а окончателното съглашение беше реализирано през септември.
Обсъждани са и „ циркулярни обмени “ с други страни, които имат оръжия от руски вид. По отношение на Словакия и Чехия процесът към този момент е почнал, а в Словения към този момент се приготвят първите стъпки.

" Трябва да е ясно, че даването на въоръжения от българската войска за Украйна сега, без да са въведени нови мостри като заменяне, ще задълбочи недостига от качества, за дълъг интервал във време и то в условия на влошаваща се среда за сигурност, освен на север от нас, а и на Балканите ". Това разгласи единствено ден по-рано президентът Румен Радев след церемонията на полигона " Ново село ", с която Италия пое командването на бойната група на НАТО в България.
" Мантрата, че предоставяйки въоръжение на Украйна, незабавно ще получим подарък натовско въоръжение, издава рискова доверчивост или тежка непросветеност. Това са комплицирани процеси, които ще лишават години и ние за всичко това ще би трябвало да си платим ", съобщи още президентът, давайки да се разбере, че е против даване на тежко въоръжение на Киев, каквото искане бе доказано и през последните дни. Такова тежко оръжие и такива системи има точно единствено българската войска.
 
Източник: segabg.com
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР