Кръгът Капитал, техните медии, техните говорящи политолози, социолози и анализатори,

...
Кръгът Капитал, техните медии, техните говорящи политолози, социолози и анализатори,
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Кръгът Капитал защитава руски и китайски интереси, ползва евроатлантизма като параван

Кръгът " Капитал ", техните медии, техните говорящи политолози, социолози и анализатори, нямат нищо общо с евроатлантизма. Той е заслон за личните им ползи. Те заблуждават и посолствата на нашите евроатлантически сътрудници, че това е по този начин. Това е заслон, съобщи зам.-председателят на Народно събрание Йордан Цонев в изявление от трибуната на Народното събрание.

Това са хора, които нееднократно са защитавали и съветски, и китайски, и всевъзможни стопански ползи, прикрити зад евроатлантизма, акцентира той. И напомни, че българският народ е изпратил в Народното събрание 172 депутати от партии, които заявяват евроатлантизъм.

Ако е правилно, то има конституционно болшинство. Защо тогава не се случва? Защото са псевдоатлантици. Защото основават безпорядък, основават неустановеност, основават политическа рецесия, тъй като по този начин им е преференциално, безапелационен бе Цонев.

Какво могат да кажат тези хора за партия Движение за права и свободи? Още до момента в който съществуваше Варшавският контракт, доктор Ахмед Доган сподели от тази естрада, на Народното събрание: нашият път е НАТО, напомни зам.-председателят на Движение за права и свободи.

Същите тези деца на комунистическата номенклатура тогава още се криеха, не знаеха дали да тръгнем на запад, какво да създадем, да не стане пък да се върне остарялото. Сега те са евроатлантиците, посочи Йордан Цонев.

Нека да им кажа на всеослушание от тази естрада – Движение за права и свободи няма да разреши тези хора да крадат геополитическия избор на България, изработен от някои от партиите даже и с кръв. Защото борбата беше такава в тези години. Няма да крадат и няма да се крият зад това. Никой не е отговорен, децата не носят отговорност за родителите си. Но тъкмо децата на комунистическата номенклатура сега са най-големите антикомунисти и приватизираха евроатлантическата концепция. Няма потребност, няма да го позволим това и дано да го чуят ясно от тази естрада. Да спрат да пречат. Защото ние ще продължим да обясняваме на нашите евроатлантически сътрудници, че тези хора пречат, увери Йордан Цонев.

Пречат да бъдем предан сътрудник, пречат България да има финансова непоклатимост и да бъде същинският южен фланг на НАТО. Пречат! С политическата неустойчивост, която основават в името на своя личен стопански интерес, заключи Цонев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР