Кръг от Формула 1 няма да има този уикенд. Планираното

...
Кръг от Формула 1 няма да има този уикенд. Планираното
Коментари Харесай

Заради проливните дъждове в Италия отмениха Формула 1

Кръг от Формула 1 няма да има този уикенд. Планираното по стратегия съревнование в Италия няма да се организира поради проливните дъждове в страната.

Днес управлението на Формула 1 взе решение да не организира Гран при на Емилия-Романя и незабавно да бъдат евакуирани екипите, които работят в боксовете за идната подготовка.

В северния италиански район има съществени наводнения, откакто 14 реки преляха, а това докара до стотици евакуирани от домовете си хора и два смъртни случая.

„ След полемики сред Формула 1, президента на ФИА и способените органи, в това число съответните министри, президента на Емилия-Романя и кмета на града, бе взето решение да не организираме надпреварата на пистата Имола този уикенд “,

оповестиха от Формула 1.

Един от починалите от наводненията е мъж от град Чезена, който се намира единствено на 50 километра от пистата Имола.

„ Мислите на фамилията на Формула 1 са с хората и общностите, наранени от тези събития. Изразяваме и своята признателност към работата на незабавните служби, които вършат всичко по силите си за тези в потребност “,

се добавя в обявата.

Update on the Emilia-Romagna Grand Prix in Imolahttps://t.co/QvAiWB4cz0 pic.twitter.com/SVWXAdEmFW

Президентът на Формула 1 Стефано Доменикали е родом от Емилия-Романя.

„ За мен е същинска покруса да видя какво се случва с Имола и Емилия-Романя, моите молебствия са с жертвите и засегнатите фамилии “, сподели той.

Засега не е ясно дали Гран при на Италия на Имола ще получи нова дата.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР