Крадците стават все по-изобретателни, а техниките, с които проникват в

...
Крадците стават все по-изобретателни, а техниките, с които проникват в
Коментари Харесай

Апаши отварят врати със специална джаджа, докато спим

Крадците стават все по-изобретателни, а техниките, с които проникват в дома ни - все по-безшумни и деликатни. Преди дни жена се оплака, че нагли апаши вършеят из столичния квартал " Люлин " 5 и обират жилищата наред.

По думите на криминалистите крадците са употребявали специфични джаджи, посредством които съумяват да отключат входната врата посредством самия ключ, който се намира отвътре на бравата.

Според професионалните ключари, вместо да затрудним крадците, с ключа в ключалката ги улесняваме. Схемата работи единствено при така наречен " касови брави ", а проникването става за секунди.

Експертите настояват, че даже ключът да не е в ключалката, пробиването на този вид брави е детска игра за обирджиите. На пазара те могат да се намерят за 200-300 лева, а патроните – от 500, осведоми Нова телевизия.

От сектора на ключарите предизвестяват да сортираме и на какви експерти да се доверяваме, тъй като границата сред професионалния ключар и професионалния апаш е тънка.

Обирите на жилища през летните месеци, когато множеството хора са отвън домовете си, зачестяват. Предупреждения от жертви на крадците заливат обществените мрежи. Според криминалисти в множеството случаи нарушителите работят в група – от по двама-трима души.

Повечето кражби в жилищата се правят в интервала сред 8 и 11 ч. сутринта, когато по-малко хора са си у дома, или нощно време, до момента в който спим. Жилището се следи най-малко 3-4 дни, а на крадците са нужни 3-4 минути, с цел да разбият вратата.

При дълго неявяване от вкъщи е целесъобразно да не оповестяваме на доста хора или в обществените мрежи. За по-голяма сигурност е добре да остъкляваме терасата или да слагаме железни решетки, както и да инсталираме СОТ или видеонаблюдение, поучават криминалисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР