Крадци, въоръжени с брадви, откраднаха бижута за милиони от магазин

...
Крадци, въоръжени с брадви, откраднаха бижута за милиони от магазин
Коментари Харесай

Крадци с брадви откраднаха бижута за милиони от парижкия хотел „Риц“

Крадци, въоръжени с брадви , откраднаха бижута за милиони от магазин в фамозния парижки хотел „ Риц “ (Ritz), предадоха международните организации.

Петимата крадци нахлули в първокласния хотел в късния следобяд през вчерашния ден и употребявали брадви, с цел да счупят стъклените витрини с бижута в основното предверие. Откраднатите скъпоценности се правят оценка на 4,5 милиона евро (5,38 долара) .

Трима от тях са арестувани, останалите двама към момента се търсят , заяви министърът на вътрешните работи Жерар Колон в „ Туитър “, съобщи ДПА.

Хотел „ Риц “ в Париж е открит през 1898 година и е първият във френската столица, който предлага електричество на всички етажи и бани в стаите. Някога дом на стилната икона Коко Шанел и писателя Марсел Пруст, хотелът е обичано място за по пиво на американския публицист Ърнест Хемингуей. Разположен покрай площад „ Вандом “ в центъра на града, хотелът е обграден от първокласни и бижутерийни магазини в регион, който през последните години бе сцена на зрелищни кражби .

Всички бутици са оборудвани с съвременни системи за сигурност и са със засилена защита, а подстъпите към площада и магазините се следят с камери. Въпреки това обирите не престават , изключително в интервали към огромни празници. Престъпниците не се смущават даже от обстоятелството, че на същия площад, до „ Риц “, е постройката на френското министерство на правораздаването с многочислената си защита.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР