Крадци, представящи се като водопроводчици, отвлекли дъщеря на шофьор на

...
Крадци, представящи се като водопроводчици, отвлекли дъщеря на шофьор на
Коментари Харесай

Екшън като на кино: Отвлякоха дъщеря на шофьор на инкасо и му казаха - даваш парите, или тя умира!

Крадци, представящи се като водопроводчици, отвлекли щерка на водач на инкасо автомобил и поискали наличието на автомобила при обир, който може да им е донесъл плячка от над 20 милиона евро. Похищението, наподобяващо на сюжета на холивудски екшън филм, се състоя в четвъртък покрай френско-швейцарската граница.

Вечерта в югоизточния френски град Лион, където двама мъже, представящи се като водопроводчици, отвлекли млада жена от жилището ѝ, разкрива пред локални медии източник, непосредствен до следствието.

Те я натикали в кола, а след това съучастници се обадили на татко й, който работи като водач на инкасо в швейцарска компания, която транспортира пари сред компании и банки, с цел да желаят откуп.

Бащата доставил парите в брой, когато му се обадили.

Той се съгласил да се срещне с похитителите на паркинг тъкмо зад границата от швейцарската страна, с цел да съобщи наличието на камиона, разкриват следователите.

Полицията в швейцарския кантон Во заяви, че бащата е пътувал към швейцарския град Лозана, когато е бил заставен да напусне автомагистралата и да се насочи към паркинга, където той бил пресрещнат от бандити с ръкавици и скиорски маски.

" Няколко въоръжени мъже, които чакали микробуса, го предиздвикали да го паркира, по-късно изпразнили от наличие каросерията и избягали с мрачен джип „ Порше “ ".

Френски полицейски източник декларира, че ванът превозвал " сред 20 и 30 милиона швейцарски франка (17-26 милиона евро) ".

Говорител на полицията във Во отхвърля да удостовери сумата.

Дъщерята на водача, която е на 20-годишна възраст, бе открита невредима в към 22 часа на път в покрайнините на Лион.

Тя беше разпитана от полицията в петък и сподели, че към момента е в положение на потрес.

" Нямаме причина да слагаме под въпрос нейната история ", сподели един френски източник, осведомен с следствието, добавяйки, че полицията подозира, че обирът е дело на незаконна група.

По следствието, което се управлява от френската полиция, към момента не са осъществени арести.

Швейцарската полиция съобщи, че търси трима мъже с френски акцент, " може би от южната част на Франция или Северна Африка " и прикани всички очевидци да се явят.

" Много детайлности остават необясними ", споделя френският източник, като добави, че следствието се чака да отнеме известно време.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР