Крадци-мародери обират домове на хора, докато са в болница, заразени

...
Крадци-мародери обират домове на хора, докато са в болница, заразени
Коментари Харесай

Мародери обират домовете на възрастни хора, докато са в болница

Крадци-мародери обират домове на хора, до момента в който са в болница, инфектирани с Коронавирус и се борят за живота си. Апашите изследват кои пенсионери не са виждани от дълго време и набелязват да ударят жилищата им, без да ги заловен на мястото на престъплението.

За порочната процедура, която набира мощ сега, сигнализираха от Министерство на вътрешните работи, като приканиха хората да бъдат бдителни и да не споделят с непознати кой е в от техните съседи, тъй като дават зелена светлина на бандитите. От силовото ведомство показаха още, че плячката, която търсят крадците, са пари и златни украшения.
свързани новини8634на 02.06.2020
“Откакто броят на инфектираните и приети в болница пациенти набъбна стремглаво, имаме от ден на ден сходни случаи. Лошото е, че сигнал за кражбата се подава след най-малко 5 дни, когато потърпевшият или негов родственик види, че е обран апартаментът. Следите са мощно компрометирани, а в някои случаи непосредствено липсват “, обясниха от Министерство на вътрешните работи.

На ден единствено в София стават по приблизително три удара на жилища. Същото е ситуацията в огромните регионални градове – Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Търново, Враца и така нататък

Все още не може да се каже какъв % от случаите е точно на обрани пенсионери, лежали в с Коронавирус, само че съгласно криминалисти най-малко по една от домовите обири е от този тип, написа " Телеграф ".

Разследващите засекли, че крадците работят постоянно по двама. Единият играе ролята на отцепка, беседва със съседи, прави се на отзивчив, до момента в който другият оставя нишани, по които да са сигурни, че жилището е празно. Най-често оставяли дребни незабележими листчета в процепа сред вратата и касата. Залагали ги в долния край съвсем до изтривалката, с цел да не бъдат видяни и махнати от съседи. Задължително в пощенската кутия на пенсионерите пускали и рекламни брошури. Гледали дали някой ги взима и това също употребявали за ориентир, описаха криминалисти.

“Наблюдават набелязаните жилища по два дни. Вече когато са изцяло сигурни, че няма никой, влизат. Тършуват за пари и злато, както и старинни предмети “, описаха криминалисти. Избирали да вършат ударите по обед, когато с изключение на жертвите останалите били на работа и нямало късмет някой да ги забележи.

Вече при къщите с дворове пък избирали времето след среднощ, защото там рискът да ги виждат бил по-голям.

В дирекциите в София и Пловдив има към този момент подадени няколко сигнала за опити за обири, до момента в който хората са в домовете си, споделиха още от Министерство на вътрешните работи. Апаши нахлували в жилището, мислейки, че е празен, само че внезапно забелязвали пенсионери да ги гледат уплашени. В тези случаи те ги изблъсквали и бягали, без да пипнат нищо. Само в един от случаите крадецът дръпнал чантата на стара жена, оставена под закачалката.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР