Крадец взе парите на 89-годишен Иван Девеч. Случката се е

...
Крадец взе парите на 89-годишен Иван Девеч. Случката се е
Коментари Харесай

Гл. комисар Иванов: Задържахме рецидивиста, обрал пенсионер в София

Крадец взе парите на 89-годишен Иван Девеч. Случката се е разиграла в столичния квартал "Гео Милев " минути откакто пенсионера е получил пенсията си. Камерата на магазин е снимала закононарушението. На записа се вижда по какъв начин кола стопира до мъжа и водачът го заговаря. Потърпевшият споделя, че нарушителят се е показал за основен касиер от близката поща.

"Каза ми, че са ми дали с 50 лв. по-малко. Видя, че ръцете ми треперят. Предложи ми да ми помогне и да преброй парите. Аз се съгласих. След това разбрах, че от пенсията ми, което е 700 лв., липсват 400. За пръв път в живота си ставам жертва на машинация ", споделя той в ефира на Нова телевизия.

Категоричен е, че към този момент е изгубил част от вярата си в хората.

Гл.комисар Ивайло Иванов се включи по телефона и съобщи, че лицето е арестувано. "Рецидивист е, има 8 присъди за измами и обир. Мъжът е също в пенсионна възраст. Беше се укрил, само че го издирихме и задържахме. Специализирал се е в този вид незаконна активност. Най-вероятно е водил наблюдения и е набелязал дядото. Сумата е била в него. Тя ще бъде върната на дядото, само че това няма да се случи незабавно ", изясни Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР