Крачки напред; връщане на ентусиазма след удара под кръста с

...
Крачки напред; връщане на ентусиазма след удара под кръста с
Коментари Харесай

Милан, ето те пак!

Крачки напред; връщане на ентусиазма след удара под кръста с провалянето против Наполи, което до напълно скоро можеше да донесе краен срив; първи изгледи за бъдеща ясна отборна структура; прилив на самочувствие; прогресиращ развой по внедряването на новите попълнения; вдишване на ролята на водач от Гонсало Игуаин, предан и концентриран както в никакъв случай до момента. Наречете това, както прецените. Използвайте думите, които най-вече ви харесват. Да, успеха над Рома е плодът на решимостта и волята, но крачките напред се вършат единствено с вкарването на ново гориво в системата – нова мощ, нов искра, нови технико-тактически детайли.

Равновесието не е по никакъв начин лесна за реализиране цел – условието да не се гори повече сила от нужното макар галопиращото неспокойствие на тифозите. Хакан Чалханоолу се утвърждава като по-зрял, по-вдъхновен състезател, а към този момент и като победител; Игуаин, комуто анулираха приказен гол поради засада, към този момент е и помощник – по този начин се стига надалеч, стига да се резервира интензитетът. Промяната на хода на мача с Рома обаче се случи с влизането на новите попълнения Диего Лаксалт и Саму Кастийехо, оформили динамичен и техничен тандем на левия фланг – там с тези двамата можеш да надмогнеш съперника и със скорост, и с дрибъл.

Сега се чакат не по-малко решаващият Матия Калдара, желан от всички „ росонери” последователи допустимо най-скоро в игра, и мощният спортист Тиемуе Бакайоко, а това, дружно с хитростта на Патрик Кутроне и яростта на Франк Кесие, може да добави финалните линии за основаването на конкурентоспособен тим. Ще е нужно обаче да се разсъни изобретателността на Лукас Биля, към момента сив и изцеден – ИКЕА версия на Пирло, при все това съотборниците му явно го поддържат.

В реалност планът на Милан буди възторг с архитектите си Малдини, Леонардо, Кака и Гатузо. Трофеят в Лига Европа е ясна цел, както и класирането в зона Шампионска лига в Серия А, а пейката наподобява задоволително необятна. Рома пък наподобява в застой, само че има забавни и качествени играчи, които Еузебио Ди Франческо би трябвало да откри метод да пуска по едно и също време, отказвайки се от робуването на религията на твърдите системи.
Паоло Балдини, „ Кориере каузи Сера” Серия А 3 кръг, петък 31 август  Милан 2:1краен резулат  Рома
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР