Крачка назад даде държавата и местната управа в София, след

...
Крачка назад даде държавата и местната управа в София, след
Коментари Харесай

Сериозна крачка назад: Столичните детски градини няма да отварят

Крачка обратно даде страната и локалната администрация в София, след поръчката, че ясли и детски градини ще отворят порти на 14 декември (понеделник). Здравният министър проф. Костадин Ангелов съобщи преди дни, че в случай че натискът върху здравната система продължи да понижава, заповед може да бъде издадена още в петък (днес, бел.ред.). Това обаче няма да се случи.
Детските градини и яслите в София няма да отворят идната седмица, макар наклонността за понижаване на новозаразените, обави столичния кмет Йорданка Фандъкова. Причината - към момента остава висок броя на приетите в болница с COVID-19 пациенти.

“Трябва да следим деликатно резултата, резултата от частичното затваряне със период 21 декември. И няколко дни преди този момент да създадем един сериозен разбор. Лично моето мнение е, че предстоят празници, имаме податливост да се отпуснем по време на празници и не би трябвало да бързаме, с цел да може да не върнем назад резултатите, което не е задачата на стягането на ограниченията. Трябва да сме доста деликатни при разхлабване и отваряне, да следим деликатно резултатите и, несъмнено, да слушаме какво ни споделят специалистите “, сподели Фандъкова.

Вече дни наред специалисти приканват да се подходи деликатно към обстановката и да не се прибързва. Днес министър председателят Бойко Борисов също смени позицията си на 180 градуса и регистрира, че през последната седмица резултатите в България са позитивни и оздравелите са повече от инфектираните, само че " не би трябвало да сме оптимистични, че разпространяването на болестта ще завърши в България до коледните и новогодишните празници. Това значи, че може да даде крачка обратно от обещанието си страната да отвори изцяло на 21 декември.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР