КПП на Жандармерята спира всички, които се опитват да стигнат

...
КПП на Жандармерята спира всички, които се опитват да стигнат
Коментари Харесай

Плажът на Росенец пазен от Жандармерията по суша и от ДПС по вода

КПП на Жандармерята стопира всички, които се пробват да стигнат до плажа на Росенец. Там за 11 часа беше проведено протестно плажуване от Христо Иванов, водач на " Да,България ", който преди дни се опита да дебаркира там, само че беше отхвърлен от охранители от НСО.
От Министерство на вътрешните работи - Бургас оповестяват, че " е основана нужната организация за недопускане на нагнетяване на напрежение и конфликти ". " Взетите ограничения целят отбягване и ограничение на конфликтни обстановки, запазване на публичния ред и сигурността на жителите. " От там приканват участниците и от двете страни да съблюдават полицейските разпоредби.
Междувременно Христо Иванов прикани " плажуващите " да го последват и да пренесат митинга пред общината в Бургас. Причината - съгласно Иванов кметът Димитър Николов дължи отговор за какво не са допускани до авансово съгласуваното място на самодейността.
В момента информация на BTV Христо Иванов и част от неговите симпатизанти се пробват да блокират пътя Бургас - Созопол. Част от другите " плажуващи " обаче са към момента пред КПП-то на Жандармерията. На към километър от лятната резиденция на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, който е в нея.
В същото време по море над 20 лодки са се събрали на плажа Росенец, само че хората в тях не могат да слязат на брега.
На плажа се е опитал да акустира огромен катамаран, само че симпатизантите на Движение за права и свободи са му попречили с мотив, че пристанището е частно. По информация на BTV - пристанището е благосъстоятелност на Ахмед Доган, закупено посредством активи на частен пенсионен фонд. За това е потвръдил самият той пред медията вера. Жандармерията е на место и не разрешава конфликти.
До него не са били позволени и симпатизанти на Движение за права и свободи, които също не престават да идват на място. В момента обаче по-голямата част от групата поддръжници на партията са до плажа. Там има групи от Герман, Кърджали, Хасково и Смолян, съобщи BTV.
Малко по-рано кметът на Бургас заяви във Фейсбук, че упорства " плажуващите " да бъдат позволени до мястото на митинга, само че от полицията му дали отговор, че няма да позволен напрежение в региона и по тази причина няма да го създадат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР