КПКОНПИ ще проверява съмнителни имотни сделки на Асен Василев и

...
КПКОНПИ ще проверява съмнителни имотни сделки на Асен Василев и
Коментари Харесай

КПКОНПИ проверява съмнителни имотни сделки на Василев и Лорер

КПКОНПИ ще ревизира съмнителни имотни покупко-продажби на Асен Василев и Даниел Лорер
Софийски градски съд ревизира сигнал от гражданското съдружие БОЕЦ против финансовия министър Асен Василев, депутатът Даниел Лорер и собственичката на „ Интелигентни трафик системи “ Станислава Арнаудова, която е медиатор при продажбата винетки у нас.

Сигналът е за съмнителни покупко-продажби и корупция, предава бТВ.

Според наблюдаващия прокурор от сигнала не може да се стигне до извода има ли осъществени финансови закононарушения. Затова е предоставена инспекция в идващите 3 месеца на Комисията за попречване на корупцията – новото звено, което проверява обществени държавни персони. Сигналът е за две измотни покупко-продажби в един и същи ден минлата година – едната е направена от някогашна компания на Асен Василев, която в този момент е със запорирани сметки поради иск на американски жител за 5 милиона лв..

Купувачът е компанията на Станислава Арнаудова. Същият ден тя като жител е купила парцел на преференциална цена от Даниел Лорер. Министър Асен Василев е декларирал, че няма да разяснява до момента в който не се запознае със известието на прокуратурата. Лорер не е бил открит за коментар.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР