КПКОНПИ прие решения за внасяне на искови молби в окръжни

...
КПКОНПИ прие решения за внасяне на искови молби в окръжни
Коментари Харесай

КПКОНПИ внася искове за отнемане на имущество на стойност над 7 млн. лв.

КПКОНПИ одобри решения за внасяне на искови молби в окръжни съдилища в страната на стойност 7 384 493, 82 лева В тях е включена и цената на 22 недвижими парцела, както и на моторни транспортни средства.

2 193 000 лева се претендират от Румен Колев пред Окръжен съд – Силистра. Проверката на Комисията против него е почнала след обвиняване от прокуратурата за това, че е избегнал заплащането на налози в изключително огромни размери.

Общо 12 недвижими парцела се претендират от Веселин Христов, Радмил Ранов и Мартин Малпаси. Те са упрекнати от прокуратурата за управление (Веселин Христов) и присъединяване в проведена незаконна група за произвеждане на опиати и осъществяване на финансови интервенции без позволение. Исковите молби против Веселин Христов и Мартин Малпаси се внасят в Софийски градски съд, а против Радмил Ранов – в Окръжен съд – Кюстендил. Стойността на желае против Христов е 932 056,24 лева, като в него е включена и цената на едноетажна жилищна постройка в гр. София, идеални елементи от три жилището и от един аграрен парцел в столицата. Исковата молба против Малпаси е в размер на 668 335,68 лева, а против Ранов – 505 658,23 лева
 КПКОНПИ желае лишаване на имущество на Красимир Живков КПКОНПИ желае лишаване на имущество на Красимир Живков
КПКОНПИ одобри решения за внасяне на искови молби в Софийски градски съд, в Окръжен съд - Пловдив и в Окръжен съд – Бургас на обща...

В Окръжен съд – Варна се внася искова молба против Лиляна Марикина, на стойност 609 086,19 лева Тя е упрекната от прокуратурата като участник в проведена незаконна група, работила с користна цел - въвеждане в подвеждане на гръцки жители, че следва да преведат парична сума на полицейски чиновник, с цел да се осуети наказателно гонене против техни родственици. Срещу другите двама упрекнати от прокуратурата участници в проведената незаконна група, КПКОНПИ внася искови молби в Окръжен съд – Разград.

От Данаил Илиев - обвинен като началник на ОПГ, се претендира сумата от 229 244,89 лева, в която е включена и цената на един неподвижен парцел и две моторни транспортни средства. Той е с обвиняване и за това, че е склонявал лице към проституция. Срещу Диян Димов се внася искова молба на обща стойност 102 075,58 лева, в която са включени 1 неподвижен парцел и 3 моторни транспортни средства.

В Окръжен съд – Варна се внася иск против Живко Димов на стойност 228 538,66 лева, като се претендират и два недвижими парцела и три моторни транспортни средства. Той е с обвиняване от прокуратурата за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на високорискови наркотични субстанции.

Срещу братята Калин и Калоян Радулови се внасят искови молби в Окръжен съд – Монтана на обща стойност 36 390, 70 лева Те са упрекнати от прокуратурата за лихварска активност и изнудване.
 КПКОНПИ с искове за лишаване на имущество за 140 млн. лева от Миню Стайков и сина му КПКОНПИ с искове за лишаване на имущество за 140 млн. лева от Миню Стайков и сина му
Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущесткво внесе искове за лишаване на имущество на спри...

От Гюлнар Сали се претендира сумата от 211 133,01 лева пред Окръжен съд – Силистра. В исковата молба е включена цената на 4 моторни транспортни средства. Сали е с обвиняване от прокуратурата за отбягване на заплащане на данъчни отговорности в изключително огромни размери.

В Окръжен съд – Плевен се внася иск против Емил Шопов на стойност 169 264,63 лева, като в него е включена и цената на две моторни транспортни средства. Той е с обвиняване от прокуратурата за това, че е инсталирал техническо средство на банкомат, с цел да извлече информация за наличието на дебитни и кредитни карти.

Срещу Асен Симеонов се внася иск в Софийски градски съд на стойност 353 049, 62 лева, а в сумата е включена и цената на един неподвижен парцел и един автомобил. Проверката на КПКОНПИ против Симеонов е почнала след съобщение за повдигнати две обвинявания от прокуратурата за това, че е взел участие в проведена незаконна група за приемане на подкупи за издаване на решения на ТЕЛК, като в групата са взели участие и длъжностни лица.

В Софийски градски съд се внася иск против Камелия Радева на стойност 448 200,97 лева В качеството си на разположение, заемащо висша обществена служба – изпълнителен шеф на Изпълнителна организация по околна среда (ИАОС), гр. София, тя не е подала в период годишната си декларация по ЗПКОНПИ. В такива случаи законът планува цялостна имуществена инспекция. Стойността на исковата молба е равна на откритото противоречие сред имущество и приходи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР