КПКОНПИ отговори на въпроси на По света и у нас

...
КПКОНПИ отговори на въпроси на По света и у нас
Коментари Харесай

КПКОНПИ даде подробности за възбранения имот на Васил Божков във Франция

КПКОНПИ отговори на въпроси на " По света и у нас " по отношение на възбраната на парцел на Васил Божков във Франция.

На кого принадлежи имуществото, което е обезпечителната мярка – „ забрана “ върху неподвижен парцел на територията на Република Франция?

Недвижимият парцел е благосъстоятелност на следено от Васил Божков задгранично сдружение със седалище в Париж, Франция.

Кога е наложена обезпечителната мярка „ забрана “?

По искова молба на КПКОНПИ, Софийски градски съд е образувал гражданско дело и на 29 септември 2020 година е позволил обезпечението в целокупност. След сполучливо извършена процедура по осъществяване на Регламент на Европейския съюз, на 11.08.2021 година посредством регистриране в Парижката работа по регистрация, възбраната е наложена и в Република Франция.

Във връзка с какво произвеждане у нас и на какво съображение е почнала процедурата за лишаване на това имущество?

В КПКОНПИ е постъпило съобщение от 29.01.2020 година от Специализирана прокуратура за привличането на Васил Божков като обвинен. С Решение на Комисията е формирано и произвеждане за определяне на противоречие в имуществото на лицето. Внесена е искова молба в Софийски градски съд с цена на желае в размер на 278 299 803,33 лева С определение на съда от 26.04.2021 година делото е спряно до постановяване на решение по преюдициалното питане по дело С-319/19 на Съда на Европейския съюз (СЕС). След Решението на Съд на Европейския съюз от 28.10.2021 година делото е обновено и все още се правят дейности по замяна на бумаги сред страните.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР