КПКОНПИ изпрати уведомление до Националната агенция по приходите (НАП) за

...
КПКОНПИ изпрати уведомление до Националната агенция по приходите (НАП) за
Коментари Харесай

КПКОНПИ дава на съд бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов

КПКОНПИ изпрати съобщение до Националната организация по приходите (НАП) за формиране на произвеждане по наложително събиране на вземания от някогашния кмет на Благоевград Атанас Камбитов. Става дума за възнаграждение на сумата от 97 877,18 лв., след решение за определяне на спор на ползи на КПКОНПИ, доказано напълно по правосъден ред, осведомят от комисията.

На 14 март Върховният административен съд удостовери определяне спор на ползи на Атанас Камбитов. Производството против него е почнало по сигнал от орган на правосъдната власт за това, че два парцела - частна общинска благосъстоятелност, са продадени на сдружение „ Старт 2015 “ ЕООД, с шеф и едноличен притежател на капитала счетоводителката на Камбитов.

В интервала 25 септември - 3 октомври 2017 година, за 10 дни, като едноличен притежател на капитала и шеф е вписан Атанас Камбитов. Той е провел изключително Общо заседание на сдружението и е разпределил дял на самия себе си в размер на 79 800 лв. от насъбраната и неразпределена облага за 2015 и 2016 година Сумата му е изплатена от счетоводител на сдружението по банков път. В същия ден, в който е взето решението за погашение на дивидента, Камбитов продава дяловете си.

На 17 септември 2020 година в Търговския указател е вписана смяна на едноличния притежател на “Старт 2015 ” ЕООД, като новият е “Старт Груп 2020 ” ООД със съдружници Атанас Камбитов и щерка му. По този метод двата закупени през 2016 и 2017 година парцели частна общинска благосъстоятелност, минават в благосъстоятелност на сдружение, в което съучастник е някогашният кмет, взел участие в продажбата им.

Като кмет той е издал заповеди и е утвърдил протокол за продажбата на единия общински парцел, сключил е контракт за продажба на другия общински парцел, като и двете дейности са осъществени в частен интерес на обвързвано с него лице.

Със свое решение КПКОНПИ откри спор на ползи и на някогашния заместник-кмет на  Стражица Георги Бянов. Производството против него е почнало по сигнал. В хода на инспекцията е открито, че той е подписал две платежни нареждания в интерес на неговата брачна половинка. Тя е работила по цивилен контракт по Проект „ Осигуряване на топъл обяд – 2016-2019 “, финансиран по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 година Вместо да си направи самоотвод и да делегира пълномощията си на различен заместник-кмет на Общината, Бянов е разпоредил заплащания към брачната половинка си, с което е направил дейности в частен интерес в интерес на обвързвано с него лице. Наложена му е санкция в размер на 5 000 лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР