КПКОНПИ е основната причина Слави Трифонов да се оттегли от

...
КПКОНПИ е основната причина Слави Трифонов да се оттегли от
Коментари Харесай

Слави рути всичко от страх, че Рашков ще му разследва милионите

КПКОНПИ е главната причина Слави Трифонов да се отдръпна от договарянията за ново държавно управление. Това разяснява самостоятелният народен представител Светлин Стоянов, който беше в групата на „ ИТН “, представен от " Евронюз България ".

По думите му, от партията на Трифонов са подкрепили законопроекта за промени в антикорупционния орган, само че е трябвало да поддържат и Бойко Рашков.

След 15 май се разбра, че господин Слави Трифонов не е попълвал имуществена декларация, която се подава в КОНПИ. Какви са аргументите – „ всеки самичък си преценява “, както се споделя, само че това е реалност, изясни Стоянов.

Според него, Трифонов евентуално се опасява, че откакто Бойко Рашков оглави антикорупционната комисия, може да стартират инспекции към хората, които не са подавали декларация, а по закон би трябвало.

Той разяснява и дали е допустимо изтеклият запис от съвещанието на ПГ на „ Демократична България “ да е станал причина Има Такъв Народ да изоставен договарянията за нов кабинет, образуван с третия мандат.

Записът е единствено следващата Македония. Само мотив, счита Стоянов.

Може някой в действителност да се е обадил на господин Трифонов и да му каже да изтегли депутатите си от договарянията. Не може Любен Дилов – наследник да споделя, че от Има Такъв Народ са най-лъганите депутати. В момента ГЕРБ и Движение за права и свободи се пазят, а Има Такъв Народ трябваше да ги чегъртат, добави депутатът.

Според него, народните представители от Има Такъв Народ са „ читави хора, специалисти в тяхната област, чисти хора “. Допълни, че не е водил диалози с никой от тях, с цел да не считат за опити за оказване на въздействие.

Стоянов е уверен, че би могло да се намерят осем гласа за поддръжка на кабинет.

Тази партия се трансформира в политическо камикадзе, тя е рушител. Ние предупредихме госпожа Нинова, че сме извънредно скептични по отношение на поддръжката на Има Такъв Народ. Това беше в четвъртък, в петък те потвърдиха всички наши опасения, добави той.

Депутатът съобщи, че държавно управление без Има Такъв Народ може да има. Аз съм убеден, че в случай че госпожа Нинова вкара в Народно събрание кабинета с имената на министрите, ще мине. Тя в действителност е твърдо решена да сформира държавно управление с третия мандат.

Стоянов обаче добави, че даже да се образува държавно управление с третия мандат, хоризонтът му е кратковременен.

ТЕМА преди 16 минути 925 преди 2 часа 1084 преди 2 часа 5018
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР