, който възникна на 17 август на полигон Тюлбето“ в

...
, който възникна на 17 август на полигон Тюлбето“ в
Коментари Харесай

Пожарът край Казанлък е овладян, спасени са 15 вили, тръгнал от боеприпаси -

, който породи на 17 август на полигон „ Тюлбето “ в Казанлък и бързо се популяризира, е локализиран и се чака до обяд да бъде сподавен, разгласи на брифинг тази заран комисар Стоян Колев, шеф на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (РД ПБЗН) в Стара Загора, представен от Българска телеграфна агенция.

Пожарът е обхванал почти 6800 декара повърхност, към 1200 от които са горски фонд. Колев посочи, че дребна част от горския фонд е фактически погубен. Към момента не са открити унищожени постройки. „ Със сигурност към 15–17 вили, в които живеят хора, са избавени “, разяснява комисар Колев.

„ Най-големият проблем беше сложният терен, както и мощният вятър, който непрекъснато сменяше посоката си. Много беше тежка обстановката в североизточната част от пожара, където успяхме да заградим съвсем километър отбрана, изясни комисар Стоян Колев. - На всеки фронт към огъня има рисков обект – склад за военна продукция, противоградна площадка, както и обитаеми места. Затова съм доста благополучен от триумфа с локализацията на тези точки “.

Той прикани жителите и институциите да бъдат по-отговорни и в случай че се постановат действия, свързани с огън, да се съветват с РД ПБЗН. „ През идващия месец би трябвало да бъдем изключително деликатни “, акцентира той.

От нощес Подбалканският път в сектора Казанлък-Мъглиж е отворен за придвижване.

По информация на Министерството на защитата пожарът е зародил при неутрализиране на невзривени муниции на образователния полигон „ Тюлбето “.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР