Който пие алкохол, се смята за по-атрактивен. Това е първият

...
Който пие алкохол, се смята за по-атрактивен. Това е първият
Коментари Харесай

Пия алкохол? По-красив съм!

Който пие алкохол, се счита за по-атрактивен. Това е първият от два резултата от един чудноват опит.

Вторият звучи по този начин: Няма значение дали напитката съдържа алкохол. Дори единствено мисълта, че пие алкохол, покачва чувството на човек, че е по-красив.

Учени от френския град Гренобъл направили изследването със заглавие „ Красотата се крие в окото на този, който пие бира “ дружно с сътрудници от два парижки университета и този в Охайо, Съединени американски щати. В първия тест предиздвикали 19 гости на бар в Гренобъл да оценят по канара от 1 до 7 своята атрактивност, просветеност, автентичност и възприятие за комизъм. След това измерили наличието на алкохол в кръвта им. Резултатът:  колкото повече промили, толкоз по-високо оценявали себе си участниците.

Във втори тест в лаборатория били извикани 94 мъже, с цел да дегустират напитка на една компания. Част от участниците получили алкохолна напитка, друга част – безалкохолна. Никой от тях не знаел какво тъкмо пие. След това им задали същия въпрос като при първия тест.

Резултатът бил по-изумителен:  тези, които считали, че са глътнали алкохол, се оценили като изключително привлекателни и съблазнителни. При това нямало никакво значение дали фактически в напитката им е имало алкохол. Който пък пил алкохол, без да знае, се оценил не по-високо от останалите.

„ Проучването ни демонстрира, че единствено мисълта, че човек е пил алкохол, го кара да се приема за по-атрактивен - споделя Лоран Бег, професор по обществена логика на психиката в университета Пиер-Мендес, Франция. – Количеството алкохол няма значение. “

Феноменът може да се свърже с избрани показа, свързани с потреблението на алкохол. Бег припомня, че във филмите тези, които пият, постоянно са богати и съблазнителни. Резултатите са оповестени в сп. " Journal of Psychology ".

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР