Който пътува до Китай, може да се сблъска с някои

...
Който пътува до Китай, може да се сблъска с някои
Коментари Харесай

Без топла храна и списания - мерките на авиокомпаниите срещу коронавируса

Който пътува до Китай, може да се сблъска с някои неудобства. Някои самолетни компании взеха решение да спрат да оферират топла храна, одеяла, вестници и списания като част от напъните за предотвратяване от новия ковид, предизвикал гибелта на над 130 души и заразил хиляди в страната и в десетки в чужбина, споделя " Ройтерс ".

Тайванската " Чайна еърлайнс " предложи на пасажерите сами да си носят бутилки и ограничи използването на чаши и други за многократна приложимост. От понеделник не се оферират топли храни на полети до Хонконг и Китай покривки и салфетки от плат се заменят с хартиени. Няма да има повече одеяла, възглавници, вествици и списания за пасажерите, а питиета и слушалки за еднократна приложимост ще се дават единствено на тези, които ги изискат.

" Катай пасифик " също се отхвърли от одеялата и списанията. Тайландската " Тай еъруейз " ще дезинфектира самолетите, в това число пилотската кабина, на всички полети, връщащи се от Китай и " рискови " дестинации, защото екраните, които пасажерите могат да употребяват за развлечение (например филми) постоянно се допират от пасажерите.

" Сингапур еърлайнс " ще позволяват на екипажа да носи маски. Почистващи кърпички ще се употребяват на борда на всички излитащи за Китай полети на " Америкън еърлайнс ".

Кои компании стопираха полети до Китай

" Бритиш еъруейз " разгласи, че стопира всички директни полети от и до Китай. В момента не е допустимо да се купи билет за януари или февруари, а анулацията на полети към този момент е в действие до 31 януари.

Финландската компания " Финеър " сподели, че анулира полетите си до Нандзин и Пекин до края на март. Става въпрос за три полета седмично до Пекин в интервала 5 февруари - 29 март и два пъти седмично до Нандзин сред 8 февруари и 29 март.

Северноамерикански компании като " Юнайтед " и " Еър Канада " анулираха общо 50 полета до Китай болести сериозен спад в търсенето.

Това направи и хонконгската " Катай пасифик " - както поради пазарното търсене, по този начин и поради инструкция на управляващите в самуоправляващата се китайска територия, тя ще понижи последователно с 50% полетите до континентален Китай в интервала от 30 януари до края на март. Индонезийската " Лайън еър " заяви, че от февруари няма да лети до Китай. Южнокорейската " Еър сеул " направи същото още със заявката си на 28 януари.

В някои случаи решенията на самолетните компании, дружно с ограниченията против ковид в редица страни, може да основат проблеми на локалните стопански системи. В Тайланд да вземем за пример китайските туристи за предходната година са 11 млн. Страната обаче се трансформира в най-засегнатата от ковид страна след Китай и спадът в посетилетите от азиатската страна наподобява неминуем.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (31)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР