Който (още) гледа телевизия, няма как да не е забелязал

...
Който (още) гледа телевизия, няма как да не е забелязал
Коментари Харесай

Коронавирусът и индулгенциите

Който (още) гледа телевизия, няма по какъв начин да не е забелязал – в последно време щом се заприказва за дарения в битката с ковид, първи е Делян Пеевски. Нова телевизия несъмнено се старае в това отношение!
Благотворителността демонстрира отношението на обществото към най-нуждаещите се т.е. какъв брой сме съпричастни. Но тя надалеч не се изчерпва единствено с този аспект. Достатъчно е да напомним какво е представлявал режимът на индулгенциите – за пръв път се появява през XI век. По създание – вършиш грях, плащаш (на римокатолическата църква) и си чист. Плащаш материално, да се уточним. А дали това в действителност е възмездие, е напълно различен въпрос – всичко зависи от това какъв брой имаш и какъв брой от него даваш. Боли ли те същински материално, тъй като даваш доста от твоя позиция или не чак толкоз, тъй като не даваш толкоз доста, а получаваш дори повече в бъдещи активи - на бизнес език!
От няколко години насам, по публична декларация Делян Пеевски е милионер. Дълго време в неговата декларация най-забележимото беше един Opel, до момента в който внезапно не се появиха едни милиони. Съгласно последната декларация, отразяваща ситуацията за 2018 година, са над 10 млн. лв., без да броим заявеното имущество. А за 2017 година имаше и едни 37 млн. лв. от тютюн. Не знам дали е от " Булгартабак " - абе какво стана с тази компания, че съм не запомнил?
Досега не се откри някой държавен орган да каже, че в тези пари има нещо не както би трябвало. Но пък 2013 година някак доста бързо и много хора излязоха по улиците тъкмо когато господин Пеевски стана началник на ДАНС. Брояха ги тогава от Министерство на вътрешните работи, като икономисваха по някоя нула, уповавам се помните, въпреки всичко 7 години единствено са от този момент. Въобще – какъв брой доста неблагодарници се извъдиха по това време. Няма ги в този момент...
Сега господин Пеевски подарява и намира място в новините, почетно освен това. Има милиони, да припомня, а какъв брой подарява можете да чуете и по малкия екран – не са милиони. И остава едно такова възприятие... тези, които още са способни да изпитват, добре ме схващат.
В този ред на мисли поглеждам и към чаканите държавни ограничения за подкрепяне на бизнеса. 60% ще дава страната от брутните заплати в компании, които доста са потърпевши – по този начин дават обещание Бойко Борисов и Владислав Горанов. Това е тъкмо толкоз, колкото вземате от Бюрото по труда, в случай че сте на трудов контракт и бъдете скъсен. Само че при съкращението работодателят стопира да заплаща всичко каквото е плащал, в това число и осигуровките, а с готвената „ помощна мярка ” хем ще ги заплаща, хем и оставащите 40% брутна заплата. Индулгенция отвред
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР