Който не дойде днес в зала, е от тези, които

...
Който не дойде днес в зала, е от тези, които
Коментари Харесай

Делян Добрев: Който не дойде днес в пленарната зала, подкрепя „Лукойл”

„ Който не пристигна през днешния ден в зала, е от тези, които поддържат „ Лукойл ”. Това съобщи Делян Добрев пред Нова тв. във връзка днешното изключително съвещание, на което депутатите би трябвало да вземат решение за президентското несъгласие върху измененията в Закона за енергетиката. ПП-ДБ, „ Възраждане ” и Българска социалистическа партия към този момент оповестиха, че няма да влязат в зала.

Добрев още веднъж настоя, че от сегашната цена на горивата, 73 стотинки за литър би трябвало да бъдат връщани на хората. Той сподели данни за разликата в цените сред петрола – вид „ Брент ” и „ Уралс ”. По думите му рафинерията на „ Лукойл ” купува на ниска цена и продава скъпо.

„ 1,65 милиарда $ са ни взели допълнително. Това е въпросното левче ”, съобщи Добрев и попита за какво кабинетът не извършва закона, който е признат януари.   

„ Хората ги интересува не толкоз кой е министър председател и финансов министър, а какъв брой заплащат по колонките. Искам да попитам – от тази разлика - 1,65 милиарда $, има закон, който споделя, че 70% би трябвало да се върнат назад на хората, с цел да има смисъл от дерогацията ”, съобщи Добрев.

На въпрос за какво ГЕРБ не желае оставката на държавното управление, в случай че счита, че е корумпирано, депутатът сподели, че и на водача Бойко Борисов му се изчерпва търпението. Добрев упрекна държавното управление, че не работи за хората, а за „ Лукойл ” и „ Газпром ”. Той подлага на критика предлагането да бъде таксуван преносът на съветски газ през страната, защото при възможен арбитраж страната ще заплаща големи суми.

„ Има доста огромна заплаха в дълготраен проект „ Газпром ” да ни осъди и ние най-после да платим. С дерогацията държавното управление работи за „ Лукойл ”, с 20-те лв. работи за „ Газпром ”, сподели Добрев.

„ Не имам вяра Българска социалистическа партия да ни изпреварят на балотаж в София. Това ще бъде изключителна изненада ”, съобщи Добрев. Той добави, че партийната позиция остава за поддръжка на претендентите на ПП-ДБ, където ГЕРБ не е на балотаж.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР