, който наскоро беше споменаван като възможен кандидат за служебен

...
, който наскоро беше споменаван като възможен кандидат за служебен
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Не сме обсъждали Калин Стоянов с президента Радев

, който неотдавна беше споменаван като вероятен претендент за длъжностен министър председател, съобщи пред медиите, че по време на срещата му с президента Румен Радев тази заран не е била обсъждана тематиката за Калин Стоянов, актуалният вътрешен министър. Главчев посочи, че диалозите са минали в границите на естествената процедура и не са били наранени съответни кадрови въпроси.

Главчев също по този начин изрази подготвеност още веднъж да поеме поста длъжностен министър председател , в случай че му бъде препоръчано. Въпреки това, той не пожела да разяснява дали би освободил Калин Стоянов от поста вътрешен министър, в случай че бъде назначен за министър председател.

„ Не сме коментирали детайлности, тече си естествена процедура. Ако се спре на разновидността да бъда длъжностен министър председател, нямам никакви спънки. Не ми е връчен мандат, тъй че не мога да разясня “ , съобщи той сбито.

Тази намира се организира на фона на продължаващите политически полемики към образуването на ново служебно държавно управление. Президентът Радев продължава консултациите с разнообразни политически фигури, с цел да вземе решение по отношение на състава на възможния длъжностен кабинет. Главчев, който към този момент е заемал поста длъжностен министър председател, е един от обсъжданите претенденти за тази роля.

Очаква се в идващите дни да има повече изясненост по отношение на състава на новото служебно държавно управление и ролята на основните фигури в него, в това число възможните промени в състава на министерския съвет.

Асен Василев: Не президентът, а Слави Трифонов сътвори Политическа партия

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР